Business Unit MKB, MT

Anne Laarman

Naam:Anne Laarman

Functie:Partner, Benelux & Europees merken- en modellengemachtigde, Business Unit MKB leider

Afdeling:MKB, MT

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:A.Laarman@aomb.nl


Een gedreven IP-consultant maar bovenal een rasechte ondernemer. Anne Laarman denkt
met cliënten mee over de innovatiekracht van een vinding en het commercieel inzetten van een product of merk in de markt. In een maatschappij waarin alles kan worden gekopieerd , biedt zij ondernemers met Intellectueel Eigendom iets wat de essentie van hun onderneming beschermt. En waar mogelijk zelfs naar een hoger niveau tilt.

Anne's kracht ligt in het vinden van een goede mix van IE-middelen, waarmee een ondernemer de voorsprong op zijn concurrenten behoudt. De mooiste kant van het vak vindt Anne het contact met de ondernemers zelf. En dan de kick als het inderdaad weer lukt een goede mix van IE-middelen te vinden opdat een ondernemer zijn voorsprong op concurrenten behoudt. Ondernemers hebben lef, denken in kansen en daarbij hoort eigenwijs zijn. Het is haar passie deze ondernemers ervan te overtuigen dat Intellectueel Eigendom geen noodzakelijk kwaad is maar van grote waarde!

Als leider van de Business Unit MKB brengt zij haar brede kennis en ervaring met veel enthousiasme over op haar junior-collega’s. Authenticiteit, discipline en respect staan bij Anne hoog in het vaandel. Alle handelingen die zij uitvoert, toetst zij aan deze speerpunten. Alleen op die manier bereik je volgens haar het meest.

Haar vrije tijd brengt Anne graag door in de buitenlucht. Wandelen, zwemmen, koken, als het maar buiten is!


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2007 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Arnhem, Eindhoven

Expertises en werkgebieden

Merken- en modellenrecht; auteursrecht en exploitatie van intellectueel eigendomsrecht onder andere middels overeenkomsten

Opleidingen

Studie Rechten en studie Filosofie, Radboud Universiteit Nijmegen (afgerond in 1986)

Relevante werkervaring

In 1987 gestart als trainee merken-/modellengemachtigde bij een collega-kantoor; Benelux en Europees Merken-/Modellengemachtigde sinds 1989. Vanaf 1993 directeur/oprichter van Marking (dochteronderneming van Novagraaf, destijds Markgraaf) en vanaf 2002 directeur/oprichter van Merken- en Modellenbureau Markube in samenwerking met collega Marijke Van kan

Nevenactiviteiten

Boardmember AIPEX, de Europese alliantie in Intellectueel Eigendom
Innovatie- en IP deskundige Businesslab For Innovators®
Bestuurslid Stedelijk Netwerk Arnhem
Lid Jury Koning Willem 1 Prijs
Tevens lid van VNO-NCW, LES, Ecta, Vereniging van Auteursrecht, Stedelijk Netwerk Arnhem, BMM en INTA