Terug naar overzicht

  Mark van Eekelen

  Senior European patent attorney | UPC representative

  Expertises en werkgebieden

  Immunologie, biomedische technologie, voedsel en voeding, moleculaire biologie, genetica, TTO

  Vestigingsplaats

  Eindhoven

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2017

  Startte in 2000 aan de Universiteit van Utrecht waar hij Biomedische Wetenschappen heeft gestudeerd. Daarna is hij gepromoveerd en heeft hij een onderzoek gedaan op het gebied van genetica en signaaltransductie in het Hubrecht Instituut. Na zijn promotie is Mark twee jaar in Toronto geweest voor een Postdoctoraal onderzoek naar kanker. Dit heeft hij met succes afgerond en is vervolgens terug naar Nederland gekomen om te starten met de Beroepsopleiding tot Octrooigemachtigde. Hij heeft onder andere ervaring opgedaan bij een Nederlands IP Kantoor en daarna op de IP afdeling van een groentezaad veredelingsbedrijf.

  In mei 2017 is Mark bij AOMB begonnen. Inmiddels heeft hij zijn EQE examen gehaald en dat maakt dat hij nu officieel Nederlands en Europees octrooigemachtigde is. Mark is een vriendelijke en rustige collega en binnen AOMB is hij werkzaam binnen Business Unit International Partners. Doordat hij affiniteit heeft met Azië past hij perfect in deze unit!

  Wat Mark zo boeiend vindt aan het IP vak is dat het veel afwisseling geeft, geen één dag is voor hem hetzelfde. Je komt met zoveel bedrijven in aanraking en ziet daardoor allerlei interessante technologieën voorbij komen.

  Naast zijn werk is een grote hobby van Mark zijn eigen bier brouwen, dat is ook niet gek met zo’n Biomedische achtergrond! Van licht tot donker bier, hij is van alle markten thuis. Ook besteedt Mark zijn vrije tijd graag aan zijn vrouw en dochter.

  Opleidingen

  Cancer Genomics and Developmental Biology

  Hubrecht Institute 2011

  Biomolecular Sciences

  Universiteit Utrecht 2006

  Relevante werkervaring

  IP Specialist

  Bejo Zaden 2016-2017

  Octrooigemachtigde in opleiding

  NLO 2013-2016

  Postdoctoraal onderzoek naar kanker

  Mount Sinai Hospital Toronto 2011-2013

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief