Terug naar overzicht

  René Raggers

  European patent attorney | Partner | UPC representative

  Expertises en werkgebieden

  Immunologie, voedsel en voeding, moleculaire biologie, genetica, medicijn chemie, procesvoering, TTO

  Vestigingsplaats

  Rijswijk

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2017

  Na het afronden van zijn studie biologie/biotechnologie aan de Universiteit van Groningen en het Zwitserse Federale Instituut voor Technologie Zürich (ETH) promoveerde René Raggers op celbiologische kankeronderzoek aan de faculteit Geneeskunde van de universiteit van Amsterdam. René is meerdere jaren werkzaam geweest als Senior Scientist New Product Development en Medical Advisor in de voedingsmiddelenindustrie bij Nutricia (nu Danone). Het is de octrooigemachtigde bij Nutricia geweest die hem op het pad van de octrooien heeft gebracht. Daarnaast voltooide hij een 4-jarige post-hbo opleiding Bedrijfskunde. René is enthousiast voor het octrooi vak sinds 2005 en is geruime tijd werkzaam geweest bij een Nederlands IP kantoor.

  Sinds oktober 2017 is René werkzaam bij AOMB. Hij is een gewild expert op gebied van Life Sciences en Biotechnologie. René is gek op alles wat met biochemie, genetica, moleculaire biologie, cel biologie, stam cell technology,  voeding en gezondheid te maken heeft. Hij heeft uitgebreide ervaring in het verkrijgen van octrooirechten voor zijn klanten. Tegelijkertijd is hij regelmatig betrokken bij octrooi rechtszaken voor de geneesmiddelenindustrie. Door deze combinatie heeft hij een scherp inzicht in de mogelijkheden en onmogelijkheden en de te volgen octrooi strategie.

  René werkt veel voor kennisintensieve organisaties (TTO’S), advocaten en start ups. Hij voelt zich bijzonder betrokken bij zijn cliënten. René geniet ervan om snel tot de kern van de zaak te komen, maar verliest daarbij nooit het groter belang uit het oog. Met zijn gedrevenheid en perfectionisme leidt dit ertoe dat hij goed weet wat de belangen van de cliënt zijn en blijven.

  René is een echte familieman die in zijn vrije tijd alle aandacht schenkt aan zijn vrouw en twee dochters. Als bioloog gaat hij graag de natuur in. Ook is hij regelmatig in theaters in binnen of buitenland te vinden.


  IAM Patent 1000
  Al vijf jaar op een rij wordt René genoemd in de jaarlijkse uitgave van IAM Patent 1000 - World’s Leading Patent Practitioners:

  “Food and nutrition and biotechnology wonder René Raggers personifies the group’s pragmatic approach and draws rave reviews, particularly for his litigation nous. “He comes up with new angles from which to approach a case and is a good digger who rolls up his sleeves and produces the documents others can’t find, but which make all the difference. Moreover, he writes really well and is great in his technical area.”

  Opleidingen

  Promotie onderzoek Geneeskunde

  Universiteit van Amsterdam 2000

  Biologie

  Rijskuniversiteit Groningen 1996

  Relevante werkervaring

  European Patent Attorney

  EP&C 2005-2017

  Product Development

  Numico Research 2000-2004

  Nevenactiviteiten

  AIPPI, EPI, AIPLA en EPLIT

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief