Zoeken Menu

  © 2023 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Tony Tangena

  Senior IP Advisor

  Expertises en werkgebieden

  Werktuigbouwkunde

  Vestigingsplaats

  Eindhoven

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2022

  Na het behalen van een MSc in vastestoffysica aan de Universiteit Twente in Nederland (cum laude) werkte Tony ruim 30 jaar voor Philips Electronics. De eerste 10 jaar als onderzoeker bij Philips Research Lab: Mechanische groep, wrijving/slijtage. Vervolgens naar de Philips Octrooi afdeling, waar hij als gemachtigde gewerkt heeft. Later werd hij verantwoordelijk voor de Nederlandse IP afdeling met meer dan 200 professionals en verantwoordelijk voor 120.000 octrooirechten.

  In april 2009, tijdens de financiële crisis, nam hij vervroegd pensioen bij Philips en startte hij zijn eigen bedrijf: Tangena & Van kan, gespecialiseerd in octrooiwaardering, octrooiportfoliobeheer en het adviseren van MKB en multinationals over allerlei IE-kwesties, waaronder het opstellen en verdedigen van octrooien.

  Hiernaast is en was hij actief in diverse IP fora, waaronder als president van de Europese beroepsgroep van octrooigemachtigden (epi) in de periode 2011-2017.

  Tony staat bekend om zijn ervaring en kennis op het gebied van IP , strategische inzet van IP en commercialisering van IP. Op deze gebieden zal hij ook actief zijn voor AOMB.

  Om als octrooigemachtigde succesvol te zijn is het volgens Tony belangrijk om je in te kunnen leven in de wereld van de cliënt, zodat de oplossing voor hem waarde brengt. Je moet logisch kunnen nadenken en kunnen formuleren en dit goed kunnen overbrengen naar cliënten.  Een goed inlevingsvermogen is dan ook onmisbaar.

  In zijn vrije tijd leest Tony veel met name ook over techniek en geschiedenis. Verder heeft hij een paar oude motorfietsen (waar hij overigens te weinig tijd voor heeft). Hij knutselt graag. Ook houdt hij graag van verhalen, bijv. voor de organisaties waar hij lid van is, zo heeft hij verteld over dure medicijnen, merken, octrooien, honden, Nederlands Indië (o.a. WWII en kolonisatie) en de toestand van Nederland in de wereld. 

  Opleidingen

  Werktuigbouwkunde

  TU/e  2004

  Relevante werkervaring

  Octrooigemachtigde

  Tangena & Van kan 2009

  Senior President

  Philips 1987 - 2009

   

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Lid

  EPI, 

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief