Terug naar overzicht

  Daan Verhagen

  Trainee patent attorney

  Expertises en werkgebieden

  Moleculaire biologie, genetica

  Vestigingsplaats

  Utrecht

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2022

  Behaalde in 2017 zijn Master of Science in Moleculaire levenswetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Vervolgens heeft Daan zijn promotieonderzoek in de vakgroep Moleculaire Biologie aan de LMU München gedaan waar hij in 2022 is gepromoveerd. Tijdens zijn promotieonderzoek is Daan in aanraking gekomen met IP vanwege zijn algemene interesse in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de levenswetenschappen en technologie. Een introductiecursus patent law bevestigde al snel dat het vak van octrooigemachtigde voor hem de ideale carrière was om deze nieuwsgierigheid een plek te geven. 

  In februari 2022 is Daan gestart als octrooigemachtigde in opleiding bij AOMB en maakt hij deel uit van het Life Science team. Specialismen van Daan zijn onder andere moleculaire biologie, computationele biologie, data integratie/analyse en genetica.

  Wat Daan zo interessant vindt aan het werk is de mogelijkheid nauw betrokken te zijn bij inventiviteit van ondernemers en uitvinders en hoe AOMB ze daarbij het beste kan helpen. Graag gaat hij met cliënten tot in de details door om zo de uitvinding volledig te doorgronden en zo het beste advies kan geven.

  In zijn vrije tijd is Daan regelmatig buiten de deur te vinden, het liefst in de bergen. Hij fiets, snowboard en rent graag. Naast het sporten houdt hij ook van bord- en video spellen en kookt hij graag. 

  Opleidingen

  PhD Molecular Biology

  Ludwig-Maximilians Universität München 2017-2021

  Molecular and Cellular Life Sciences

  Utrecht University 2014-2016

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief