Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Arie Blokland

  European patent attorney | Partner

  Expertises en werkgebieden

  Anorganische chemie, procestechnologie, polymeerchemie, waterstof, circulaire chemie, biogebaseerde materialen, procesvoering, TTO, oppositie en beroep

  Vestigingsplaats

  Eindhoven

  Werkzaam bij AOMB sinds

  1994

  "Ik wil een enthousiaste, directe en eerlijke adviseur en collega zijn voor mijn cliënten. Voor mij geen verborgen agenda’s."

  Geeft leiding aan de Business Unit Corporate en behartigt als octrooigemachtigde met veel zorg de belangen van met name de grote accounts binnen AOMB. Door zijn jarenlange ervaring heeft Arie Blokland het hele Intellectueel Eigendom spectrum al een keer doorlopen. Dit stelt hem in staat om als gids zijn cliënten door het IE -landschap te loodsen. En ze voor te lichten over de verschillende routes die ze kunnen nemen.

  Arie is een enthousiaste, directe en eerlijke adviseur en collega. Voor hem geen verborgen agenda’s. Daar heeft hij veel profijt van bij het voeren van oppositie- en beroepsprocedures en het bijwonen van mondelinge zittingen, wat hij dikwijls doet bij zowel het Octrooicentrum Nederland  als het Europees Octrooibureau in München en Den Haag. Dat maakt voor hem dit vak zo mooi, omdat je bij zittingen snel moet schakelen binnen je vakgebied. En dan echt kunt laten zien wat je in huis hebt. Ook de voorbereidingen op zittingen in samenwerking met de cliënt, is iets waar Arie veel energie van krijgt. Onder de vlag van de alliantie AIPEX brengt Arie jaarlijks bezoeken aan Japan en China.

  Zijn vrije tijd besteedt Arie graag aan zijn gezin, aan sport (met name triatlon) en aan muziek (luisteren en concerten bezoeken).

  Opleidingen

  Chemische Technologie

  Technische Universiteit Delft 1992

  Relevante werkervaring

  Onderzoeksmedewerker

  Exxon Chemical (Rotterdam)

  Wetenschapsjournalist

  (Den Haag)

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Bestuurslid 2006-2016

  EPI, AIPPI, APAA

  Lid 

  Recente bijdragen

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief