Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Patrick van Ginneken

  European patent attorney | UPC representative

  Expertises en werkgebieden

  Optica en fotonica, thermodynamica, vloeistofdynamica, mechanica, meet- en regeltechniek, energietechniek, machinebouw, automotive, lucht- en ruimtevaarttechniek, maritieme techniek, verpakkingstechnologie, medische technologie, duurzame energie, waterstof, procesvoering

  Vestigingsplaats

  Eindhoven

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2019

  Begon in 2013 aan zijn master Aerospace Engineering, track Flight Performance and Propulsion aan de TU Delft. In 2016 studeerde hij af en inmiddels is hij Europees octrooigemachtigde bij AOMB. “Dit is op mijn lijf geschreven, dit moet ik gaan doen!” was de reactie van Patrick toen hij kennis maakte met het vak van octrooigemachtigde. De puzzel om tot het resultaat te komen dat voor de klant de meeste waarde oplevert, vindt Patrick boeiend. De competitie steeds een stapje voor zijn, daar gaat het volgens hem om. Hij stopt niet voordat hij gewonnen heeft.

  Binnen de business unit Corporate houdt Patrick zich voornamelijk bezig met uitvoerende taken: als zijn cliënt, die zelf ook vaak octrooigemachtigde is, te druk met interne taken is om het inhoudelijke octrooiwerk af te ronden, legt hij/zij dat inhoudelijke werk bij hem neer. Ook is Patrick binnen zijn unit de go-to persoon voor alles dat vliegt of met vliegen te maken heeft. Door eerlijke advisering in een zo vroeg mogelijk stadium voegt hij waarde toe waar waarde toe te voegen is, en minimaliseert hij de onnodige kosten.

  In zijn vrije tijd gaat Patrick vaak de competitie aan met zijn vrienden en familie in de vorm van een bordspel. Zijn doorzettingsvermogen heeft hij te danken aan zijn jeugd, waarin hij schaatste op hoog niveau.

  Opleidingen

  Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek

  Technische Universiteit Delft 2016

  Relevante werkervaring

  Octrooigemachtigde in opleiding

  EP&C

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief