Zoeken Menu

  © 2023 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Ernest Baeten

  European patent attorney | Partner

  Expertises en werkgebieden

  Mechanica, energietechniek, machinebouw, automotive, verpakkingstechnologie, medische technologie, procesvoering

  Vestigingsplaats

  Arnhem

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2002

  “Ik geef het advies waar ik achter sta. Ik streef lange termijn relaties na, boven kortetermijngewin”

  Als collega en adviseur energiek, positief, integer en een echte teamplayer. Gaat blind voor AOMB en heeft een hekel aan sleur. Is geduldig met mensen, maar ongeduldig met ontwikkelingen. Deze kwaliteiten zijn kenmerken voor Ernest Baeten als leider van Business Unit International Partners.

  De mooiste kant van het vak is volgens Ernest het contact met mensen. Ernest streeft langetermijnrelaties na op basis van wederzijds vertrouwen. Indien nodig stelt hij zich op als advocaat van de duivel, meer dan dat hij de cliënt naar de mond zal proberen te praten. Ernest geeft alleen adviezen waar hij 100% achter staat. Om als octrooigemachtigde tot een solide advies te komen vindt Ernest het belangrijk begrip te hebben van de relevantie van Intellectuele Eigendom in de bedrijfsvoering van zijn relatie. Een goed inlevingsvermogen is daarbij onmisbaar.

  Ook de variatie die zijn functie met zich meebrengt vindt Ernest prachtig. Zo werkt hij op verschillende locaties, heeft hij verschillende verantwoordelijkheden en komt hij zodoende op verschillende plaatsen. Als leider van Business Unit International partners is hij eindverantwoordelijk voor de contacten met advocatuur, incubators en buitenlandse agenten. In het bijzonder coördineert hij – in samenwerking met collega René Raggers – de contacten met Noord-Amerikaanse relaties.

  Ook in zijn vrije is Ernest een teamplayer. Zo speelt hij fanatiek hockey, maar hij houdt ook van een stevig rondje hardlopen. Thuis tref je hem vaak aan in de keuken.

  Opleidingen

  Technische Bedrijfskunde

  Technische Universiteit Eindhoven 1988

  Relevante werkervaring

  Marketing coördinator Enginering Plastics

  DSM Kunststoffen

  Logistiek Manager

  International Paper

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Lid

  EPI, AIPLA

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief