Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Peter Haartsen

  European patent attorney

  Expertises en werkgebieden

  Kunstmatige intelligentie, telecommunicatie , netwerktechnologie, informatietechnologie, mechanica, medische technologie, procesvoering

  Vestigingsplaats

  Rijswijk

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2023

  Peter heeft in 2000 zijn studie Technology Management aan de TU/e in Eindhoven afgerond. Zijn specifieke expertise is op het gebied van telecommunicatie-technologie, computertechnologie, en softwaretechnologie.

  In 2000 werkte Peter als onderzoeker bij KPN Research toen hij voor het mogelijk beschermen van een uitvinding in gesprek kwam met de IP afdeling van KPN. Dit heeft zijn interesse gewekt en zo maakte hij de overstap naar de IP afdeling. Sindsdien heeft hij bij verschillende octrooikantoren gewerkt en daarnaast als zelfstandig ondernemer het octrooivak uitgeoefend.

  In januari 2023 maakte Peter de overstap naar AOMB waar hij nu werkt als Europees octrooigemachtigde binnen de business unit Corporate. Peter heeft ruime ervaring met zowel de industrie als de dienstverlenende kant.  Bovendien heeft Peter ruime ervaring in litigation support. Deze brede view vanuit industrie en commercie maakt dat hij zich goed inleeft in de wensen en behoeften van cliënten. 

  Peter werkt graag voor corporate cliënten doordat zij bezig zijn met technologische ontwikkelingen met een grote en zichtbare impact. Ook zijn budgetten vaak groter, waardoor er meer uitvindingen worden geoctrooieerd. Dit wil niet zeggen dat hij niet graag voor MKB cliënten werkt. Daar speelt een andere dynamiek, met meer begeleiding en strategische advisering, wat juist ook interessant is.

  In zijn vrije tijd is Peter graag samen met zijn kinderen. Daarnaast verzamelt hij o.a. antieke boeken en kijkt hij graag naar de formule 1.

   

  Opleidingen

  Technology Management

  TU/e 2000

  Relevante werkervaring

  Octrooigemachtigde

  NLO 2022

  Octrooigemachtigde

  Haartsen patent 2021

  Octrooigemachtigde

  Hoyng Rokh Monegier 2014 - 2020

  Octrooigemachtigde

  De Vries & Metman 2007 - 2014

  Onderzoeker

  KPN 2000 - 2007

   

  Nevenactiviteiten Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief