Terug naar overzicht

  Luc Smeets

  Senior European patent attorney | UPC representative

  Expertises en werkgebieden

  immunologie, biomedische technologie, voedsel en voeding, moleculaire biologie, genetica, neurobiologie, medicijn chemie, organische chemie, anorganische chemie, analytische chemie, procestechnologie, polymeerchemie, medische technologie, duurzame energie, waterstof, bio gebaseerde materialen, TTO

  Vestigingsplaats

  Geleen

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2018

  Na afronding van zijn studie Medicinal Chemistry aan de VU Amsterdam is Luc sinds 2007 werkzaam in het vakgebied. Na enkele jaren werkzaam te zijn geweest op de octrooiafdeling van een internationaal farmaceutisch bedrijf en bij een Nederlands IP kantoor maakte hij in april 2018 de switch naar AOMB, waar hij sindsdien werkt als Senior Nederlands en Europees octrooigemachtigde.

  Luc heeft naast zijn biochemische achtergrond ook ervaring met bedrijven gericht op werktuigbouwkunde en dat maakt hem een ervaren allround octrooigemachtigde.

  Binnen AOMB werkt Luc veel voor MKB-bedrijven. Met name het directe contact met de ondernemer spreekt hem aan. Hij voelt zich dan ook bijzonder betrokken bij zijn cliënten. Bij de bron van de nieuwste innovaties staan en alles regelen voor je cliënten is wat hij zo mooi vindt aan het IP vak!

  Als adviseur en collega is Luc betrokken, sociaal en betrouwbaar. In zijn vrije tijd is Luc actief op de weg (wielrennen) en rent hij geregeld halve marathons.

  Opleidingen

  Scheikunde en farmaceutische wetenschappen

  VU Amsterdam 2007

  Relevante werkervaring

  European Patent Attorney

  Patentwerk B.V. 2012-2018

  Senior Intellectual Property Officer

  Synthon 2007-2011

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Lid

  EPI

  Lid

  Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV)

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief