Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Jan Willem ten Dam

  European patent attorney | UPC representative

  Expertises en werkgebieden

  Mechanica, machinebouw, automotive, lucht- en ruimtevaarttechniek, maritieme techniek, verpakkingstechnologie, medische technologie

  Vestigingsplaats

  Rijswijk

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2023

  Jan Willem heeft in 2008 zijn studie Industrial Design Engineering aan de TU Delft afgerond. Zijn specifieke expertises liggen op het gebied van werktuigbouwkunde, civiele techniek, consumentenproducten, verpakkingsmiddelen, tuinbouw en offshore-technologie.

  In 2009 kwam Jan Willem met een octrooigemachtigde in contact die hem toen uitgebreid over het vak heeft verteld. Na afloop was Jan Willem zo enthousiast dat hij daarna direct als octrooigemachtigde in opleiding is gestart en zo dus in het vak terechtkwam.

  Na ruim 13 jaar bij een ander octrooikantoor gewerkt te hebben maakte hij in oktober 2023 de overstap naar AOMB waar hij nu werkt als Europees octrooigemachtigde.

  Wat voor hem het vak zo boeiend maakt is dat het werk vaak een grote puzzel lijkt. Dat begint al als een uitvinder zich met een uitvinding meldt. In de stappen die tijdens de verleningsprocedure volgen gaat dat puzzelen gewoon verder. Wanneer je de claims wilt aanpassen, dan moet je het namelijk doen met wat er in eerste instantie op papier werd gezet bij het opstellen van de octrooiaanvraag. Het kan dan vaak een heel gepuzzel zijn om net voldoende afstand van de stand van de techniek te nemen zonder daarmee dan meteen te veel beschermingsomvang op te geven. Een heel leuke uitdaging vindt Jan Willem!

  Door zijn praktijkervaring en achtergrond als industrieel ontwerper kan hij goed meedenken met de klant. Hierdoor is hij ook in staat snel te zien hoe het “anders” kan.

  In zijn vrije tijd is Jan Willem graag samen met zijn gezin. Daarnaast gaat hij graag een stuk fietsen of bezoekt hij bierfestivals met vrienden.

   

   

   

  Opleidingen

  Industrial Product Engineering

  Technische Universiteit Delft 2008

   

  Relevante werkervaring

  Octrooigemachtigde

  V.O. 2010

   

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Lid

  EPI

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief