Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Korneel Ridderbeek

  Trainee Patent attorney

  Expertises en werkgebieden

  Nanotechnologie, optica en fotonica, quantumtechnologie, biotechnologie, fysische chemie

  Vestigingsplaats

  Eindhoven

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2023

  Behaalde in 2019 zijn master toegepaste natuurkunde aan de TU Eindhoven. Vervolgens heeft Korneel de afgelopen 4,5 jaar gepromoveerd in München aan de TU en heeft hij is 2023 zijn PhD aan de Chemie faculteit behaald. Korneel heeft tijdens zijn promotie gewerkt aan de ontwikkeling van een optisch apparaat en methode om proteïne interacties te meten m.b.v. anorganische colloïdale nanosensoren. Hierdoor heeft hij een brede achtergrond vergaard en kan hij gemakkelijk meedenken met de uitvinders. Het begrijpen van alle technieken uit deze verschillende vakgebieden en de vertaling leggen ertussen sprak Korneel aan en doordat hij zelf houder is van twee octrooien had hij al eens kennis gemaakt met het octrooi vak. Hierdoor is hij uiteindelijk bij het beroep van octrooigemachtigde uitgekomen.

  In november 2023 is Korneel gestart als octrooigemachtigde in opleiding bij AOMB en maakt hij deel uit van het High Tech team. Met zijn uitgebreide algemene kennis van de drie vakgebieden fysica, chemie en biologie en zijn toegespitste vakkennis van optica, fotonica en quantum zal hij een verrijking zijn in het team.

  In zijn vrije tijd is Korneel graag buiten om verschillende bergsporten te ondernemen. Daarnaast brouwt hij graag zijn eigen bier en is hij jarenlang percussionist geweest bij de Drumband van de Fanfare St. Cecilia Bocholtz. Hiermee is hij in 2015 zelfs Nederlands kampioen geworden.

  Opleidingen

  Master toegepaste natuurkunde

  TU Eindhoven 2009

  PhD chemie 

  TU München 2023

   

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief