Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Rutger Valkonet

  European patent attorney | Partner

  Expertises en werkgebieden

  Nanotechnologie, kunstmatige intelligentie, informatietechnologie, optica en fotonica, biomedische technologie, meet- en regeltechniek, automotive, medische technologie

  Vestigingsplaats

  Eindhoven

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2000

  ”Het recht leeft, het verandert continu. Je moet jezelf continu scherp houden, want jouw cliënten worden door die veranderende wetgeving beïnvloed”.

  Heeft een grote interesse voor landen, culturen en geschiedenis. Binnen AOMB werkzaam voor de Business Unit Internationale Partners en onder andere verantwoordelijk voor buitenlandse agenten in Azië. Rutger Valkonet kent als geen ander de cultuurverschillen tussen de Europese en Aziatische manier van zakendoen. Hij heeft daardoor een intensief netwerk op kunnen bouwen met onder andere Japanse agenten.

  Rutger heeft daarnaast jarenlang ervaring met het begeleiden van start-ups en kleine MKB-ondernemingen. Binnen AOMB is hij verantwoordelijk voor de doelgroep incubators. Hij treedt op als IP-adviseur in incubatortrajecten, met als doel om bedrijven te begeleiden in het groeitraject van starter naar succesvolle onderneming.

  Zijn medisch-technische achtergrond maakt Rutger de perfecte IE-adviseur voor universiteiten die op medisch vlak actief zijn. Ook heeft hij ruime ervaring op het gebied van softwarebescherming.

  Cliënten en samenwerkingspartners hebben aan Rutger een open en eerlijke adviseur. Een eerlijk en zuiver advies geven is waar hij in gelooft. Daarnaast houdt hij zichzelf en zijn collega’s scherp door de ontwikkelingen van het recht te blijven volgen.

  Zijn vrije tijd besteedt Rutger grotendeels aan zijn gezin. Als toegewijde vader van vier kinderen is hij onder andere voetbaltrainer en huiswerkbegeleider. Verder leest hij veel boeken over geschiedenis en cultuur.

  Opleidingen

  Techniek & Maatschappij

  Technische Universiteit Eindhoven 1993

  Technische Natuurkunde

  Fontys Hogescholen Eindhoven 1990

  Relevante werkervaring

  Octrooigemachtigde

  Octrooibureau Zuid B.V. 1996-2000

  Octrooigemachtigde in opleiding

  Bosch Transmission Technology B.V. 1994-1995

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Lid

  EPI, AIPLA en LES

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief