Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  David Krantz

  European and Benelux trademark attorney

  Expertises en werkgebieden

  Merken, modellen, makelaardij in merken, bestrijding oneerlijke mededinging

  Vestigingsplaats

  Rijswijk v

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2021

  Begon in 1978 aan zijn studie rechten aan de universiteit in Utrecht. Na afronding van zijn studie is David als juridisch adviseur gaan werken bij de NMB bank (voorloper van ING). Tijdens  zijn studie had het vak Intellectuele Eigendom al een aantrekkingskracht op David. Hij ging vervolgens werken bij een IE kantoor en is zo het vak van merkengemachtigde ingerold. Naast dat David een zeer goede jurist is, is hij ook beëdigd makelaar in de merken. Vanaf september 2021 is David werkzaam bij AOMB.

  David is al ruim 35 jaar werkzaam binnen het vakgebied en staat daardoor niet zo snel voor verrassingen. Hij komt uit de tijd dat er nog geen internet bestond om informatie over merk gebruik of inbreukmakers te vinden. Hij heeft geleerd welke wegen je het beste kunt bewandelen om zulke informatie op non-digitale wijze te achterhalen; in de praktijk blijkt het altijd handig om deze wegen te kennen.

  Zijn creativiteit heeft David nooit in hobby’s kwijt gekund, wel in zijn werk. In het zoeken van de optimale I.E.-oplossing voor de specifieke cliënt; of dat nu op het gebied van auteursrecht, handelsnaam, merk of oneerlijke mededinging is.

  Als ervaren merkengemachtigde staat zijn persoonlijke benadering centraal voor het bereiken van een optimaal eindresultaat. Daarnaast probeert hij met cliënten zoveel mogelijk in hun eigen taal te communiceren.

  David is een rustige en betrokken collega met een gezonde dosis humor.

  Opleidingen

  Nederlands Recht

  Universiteit Utrecht 1985

  Relevante werkervaring

  IE-adviseur/ makelaar in merken

  Muller & Eilbracht B.V.

  Juridisch / Commercieel adviseur onroerend goed

  NMB Bank

  Nevenactiviteiten

  AIPPI

  Lid

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief