Zoeken Menu

  © 2023 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Kwekersrecht

  Het kwekersrechtteam is gespecialiseerd in het aanvragen van kwekersrechtbescherming in zowel Europa als landen daarbuiten. Ons kantoor staat bedrijven en personen bij die actief zijn als kweker binnen de landbouw, voedingstuinbouw, sierteelt en fruitteelt.

  Contact
  plant_back
  plant_front
  “Kwekersrecht is een exotisch vakgebied in de Intellectuele Eigendom; er zijn maar weinig mensen die zich daar mee bezig houden” Judith de Roos Plant breeders' rights attorney

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  ontwikkelen

   

  Het ontwikkelen van nieuwe plantenrassen is uitermate belangrijk voor ons voortbestaan.

  Denk bijvoorbeeld aan rassen die resistent zijn tegen bepaalde ziektes of die in droge klimaten kunnen overleven. Er worden zelfs zaden bewaard in een zadenbank in Spitsbergen, om op terug te kunnen vallen in geval van natuurrampen of andere catastrofen. Dankzij het kwekersrecht kan een kweker zijn investeringen terugverdienen en wordt innovatie bevorderd.

  Naast IE bescherming van uw rassen, kunnen wij u ook adviseren m.b.t. de Nationale Rassenverkeerslijsten in verschillende landen. Toelating tot deze lijsten is in de meeste landen verplicht voor het importeren, vermeerderen en verkopen van het eindproduct.

  U kunt zelf via ons ‘clientportal’ al uw lopende aanvragen en verleende titels (per land) inzien. Eveneens bieden wij klanten, die deels zelf bepaalde aanvragen indienen of hebben ingediend, de mogelijkheid om ook deze kwekersrechten adequaat inzichtelijk te krijgen via ons clientportal.

  Wilt u meer informatie over kwekersrechten?

  Bekijk dan deze leaflet

  Download
  Met het verkrijgen van kwekersrechtbescherming kunt u voorkomen dat anderen uw rassen, zonder uw toestemming, vermeerderen en produceren.

  Voor zowel Nederland, de EU als voor landen buiten de EU zijn wij in staat concrete adviezen te geven en u bijstand te verlenen bij inbreukzaken en andere IE-kwesties. Door onze goede samenwerking met internationale IE-experts en gespecialiseerde advocaten kunnen wij u overal ter wereld terzijde staan. Dankzij ons Europees samenwerkingsverband AIPEX kunnen wij via onze Europese partnerkantoren aanvragen indienen in bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen.

  Wilt u een keer vrijblijvend de mogelijkheden bespreken?

  Neem dan contact op met één van onze kwekersrechtgemachtigden.

  Mail ons