Business Unit

Winand Habets

Naam:Winand Habets

Functie:Senior IP Counsel, als onafhankelijk adviseur verbonden aan AOMB sinds 2016

Afdeling:

Tel:+31 40 219 90 74

Mail:W.Habets@aomb.nl


Richtte in 2004 Life Science Patents (LSP) in Sittard op vanuit de ambitie om geïndividualiseerde diensten te leveren aan de Life Sciences gemeenschap. Winand Habets heeft ruim 17 jaar ervaring als Europees en Nederlands octrooigemachtigde op het gebied van Life Sciences, biotechnologie en moleculaire biologie.

In 2016 ontstond een samenwerking tussen LSP en AOMB en sindsdien treedt Winand op als onafhankelijk IP Counsel voor AOMB. Inmiddels is sedert 2019 LSP gefuseerd met AOMB.

De versmelting van taalkundige en wetenschappelijke aspecten is wat het octrooivak voor Winand zo boeiend maakt. Hij haalt veel voldoening uit het opzoeken van het grensvlak tussen techniek en juridisch en uit het verbinden van deze twee vakgebieden. Maar zijn grootste drijfveer is om mensen te helpen met zaken waar ze zelf niet uitkomen. Winand beschikt over een groot inlevingsvermogen, wat hem in staat stelt zich te verplaatsen in de belangen van zijn cliënten. En een advies te bieden waar zijn cliënten écht mee geholpen zijn.  

Ook in zijn vrije tijd besteedt Winand veel tijd aan LSP en aan het volgen van de ontwikkelingen op biotech-gebied. Daarnaast houdt hij van koken en wandelen.
Vestigingsplaats

Maastricht

Expertises en werkgebieden

Life Sciences, biotechnologie; moleculaire biologie, microbiologie; biochemie, moleculaire en cellulaire immunologie, farmacologie, gezondheid en voeding.

Opleidingen

Studie Biologie - Radboud Universiteit Nijmegen (afgerond in 1980) en doctoraat scriptie en post-doctorale studies op het gebied van diagnostische merkers voor auto-immuunziektes

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als projectleider Hepatitis C research bij Organon Teknika, een dochtermaatschappij van AKZO Pharma in Boxtel (NL), Associate Corporate Strategy, Organon Teknika, Turnhout (BE), Octrooigemachtigde bij Organon in Oss (NL), Senior Octrooigemachtigde bij de afdeling Intellectual Property van DSM in Delft (NL), Kaiseraugst (CH) en Geleen (NL) en als directeur en oprichter van Life Science Patents Intellectual Property Services

Nevenactiviteiten

Lid van  de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden, EPI en LES