Business Unit Corporate

Weili Ma

Naam:Weili Ma

Functie:Octrooigemachtigde in opleiding

Afdeling:Unit Corporate

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:W.Ma@aomb.nl


Studeerde af aan de Queen Mary University in Londen, waar ze haar promotieonderzoek in Electronic Engineering uitvoerde. Haar proefschrift ging over discrete Green's Function-formulering van de Finite Difference Time Domain-methode voor numerieke berekening van elektromagnetische velden. Sinds oktober 2018 werkt ze bij AOMB als Trainee patent attorney.

Wat haar het meest fascineert, is de combinatie van technologieën en taal- en juridische aspecten van patenten. Na jarenlang als gediplomeerd Chinees octrooigemachtigde te hebben gewerkt, besloot Weili om naar Europa te verhuizen en haar expertise te vergroten door ervaring op te doen in een ander rechtsgebied.

In haar vrije tijd kookt ze graag voor haar familie en vrienden. Ze houdt ook veel van boeddhistische studie, niet alleen in de filosofische aspecten, maar ook in de praktijk, zoals meditatie en het visualiseren van verschillende dharma-methoden.


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2018 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ

Expertises en werkgebieden

Elektronische ingenieur en telecommunicatie

Opleidingen

Electronic Engineering, specialisatie computationele elektromagnetica - Queen Mary University of London (afgerond in 2004)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Qualified Chinese Patent Attorney bij verschillende Chinese IP kantoren

Nevenactiviteiten

Lid van ACPAA (All China Patent Attorney Association)