Business Unit Corporate, MT

Arie Blokland

Naam:Arie Blokland

Functie:European patent attorney. Partner

Afdeling:Unit Corporate, Management board

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:A.Blokland@aomb.nl


Geeft leiding aan de Business Unit Corporate en behartigt als octrooigemachtigde met veel zorg de belangen van met name de grote accounts binnen AOMB. Door zijn jarenlange ervaring heeft Arie Blokland het hele Intellectueel Eigendom spectrum al een keer doorlopen. Dit stelt hem in staat om als gids zijn cliënten door het IE -landschap te loodsen. En ze voor te lichten over de verschillende routes die ze kunnen nemen.

Arie is een enthousiaste, directe en eerlijke adviseur en collega. Voor hem geen verborgen agenda’s. Daar heeft hij veel profijt van bij het voeren van oppositie- en beroepsprocedures en het bijwonen van mondelinge zittingen, wat hij dikwijls doet bij zowel het Octrooicentrum Nederland  als het Europees Octrooibureau in München en Den Haag. Dat maakt voor hem dit vak zo mooi, omdat je bij zittingen snel moet schakelen binnen je vakgebied. En dan echt kunt laten zien wat je in huis hebt. Ook de voorbereidingen op zittingen in samenwerking met de cliënt, is iets waar Arie veel energie van krijgt. Onder de vlag van de alliantie AIPEX brengt Arie jaarlijks bezoeken aan Japan en China.

Zijn vrije tijd besteedt Arie graag aan zijn gezin, aan sport (met name triatlon) en aan muziek (luisteren en concerten bezoeken).
Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 1994 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ

Expertises en werkgebieden

Chemie, procestechnologie, industriële proceskatalyse, polymeerchemie en scheikundige technologie

Opleidingen

Chemische Technologie – Technische Universiteit Delft (afgerond in 1992)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als onderzoeksmedewerker bij Exxon Chemical (Rotterdam) en als wetenschapsjournalist  (Den Haag)

Nevenactiviteiten

Lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden (voorheen bestuurslid van 2006 tot 2016), EPI, AIPPI en APAA