nl

Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Hoe voorkomt u onnodige risico’s tijdens uw innovatieproject?

  • Patenten

  Het ontwikkelen en op de markt brengen van een nieuw product gaat gepaard met nogal wat beslissingen en risico’s.

  Welke technologieën zijn beschikbaar en hebt u de juiste technologie, ontwerp en/of merknaam gekozen? Kan ik het product op de markt brengen zonder inbreuk te maken op intellectueel eigendom van een concurrent?

  Dat u geen behoefte hebt aan het beschermen van uw eigen intellectueel eigendom betekent niet dat intellectueel eigendom voor u niet belangrijk is. In de huidige kenniseconomie krijgt u onvermijdelijk te maken met intellectueel eigendom.

  Een bewezen werkwijze
  Voor grote multinationals is het betrekken van een specialist op het gebied van intellectueel eigendom bij een innovatieproject heel gebruikelijk. Een dergelijke specialist zoals een octrooi- of merkgemachtigde kan immers voorkomen dat onnodige risico’s worden genomen tijdens het innovatieproject. Vanaf het allereerste idee door beschermde vormgevingen of beschikbare technologieën in kaart te brengen. Hierdoor kan in een vroege fase het project zodanig worden gestuurd dat een risico op een conflict met een concurrent wordt gereduceerd.

  Daarnaast kan deze specialist tijdens het project reeds beoordelen of het idee met een octrooi, merk of model beschermd kan worden en mogelijk het project in een richting sturen om tot een beschermbaar product te komen. Bescherming blijft evenwel altijd optioneel en geen garantie voor een succesvolle innovatie.

  Het AOMB innovatiepakket
  Met het AOMB innovatiepakket maken wij de aanpak van grote ondernemingen beschikbaar voor het MKB. Wij halen de drempel weg om een goed advies in te winnen van specialisten met kennis van Intellectueel Eigendom (IE). U bent verzekerd van een IE specialist die u bijstaat met technisch en juridisch advies tijdens alle fasen van uw innovatieproject.

  Voor nadere informatie over het AOMB innovatiepakket neemt u contact op met Peter Dorna of Marco Coolen.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Update MKB Subsidie vouchers voor Octrooien 2024

  • Patenten

  Een sterke toeleverketen deelt patenten!

  • Patenten

  Octrooien: soms moet je er juist vanaf

  • Patenten