Business Unit MKB

Marijke Van kan

Naam:Marijke Van kan

Functie:Partner, Benelux en Europees merken- en modellengemachtigde

Afdeling:Unit MKB

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:M.Vankan@aomb.nl


Kreeg Intellectueel Eigendom met de paplepel ingegoten, maar koos pas tegen het einde van haar studie bewust voor deze richting. Daarnaast loopt ook het ondernemerschap als een rode draad door het leven van Marijke Van kan. Na het behalen van haar BMM examen, richtte ze met vakgenoot en huidig AOMB-collega Anne Laarman haar eigen merkenbureau op. In 2007 fuseerde dit bureau met AOMB.

Marijke is sterk in het vinden van de balans tussen juridische regelgeving en kansen voor haar cliënten. Ze denkt op strategisch niveau mee, zowel bij nationale als internationale organisaties. Adviseren hoe je Intellectueel Eigendom op de juiste manier en voor de juiste doelen inzet, dat is haar passie.

Marijke was van oktober 2013 tot oktober 2015 landelijk voorzitter van het dagelijks bestuur van Jong Management VNO-NCW en in die hoedanigheid ook lid van het dagelijks bestuur van VNO-NCW.

Marijke is een eerlijke, recht-door-zee adviseur en collega. Wat je noemt een open boek. In haar vrije tijd is ze graag sportief bezig: een jaar zonder wintersport komt bij haar niet voor. Maar ook haar gezin en sociale leven zijn voor Marijke erg belangrijk.
Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2007 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ, Arnhem

Expertises en werkgebieden

Merken- en modellenrecht, auteursrecht en licenties

Opleidingen

Bedrijfscommunicatie – Radboud Universiteit Nijmegen (afgerond in 1999)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Europees en Benelux merken- en modellengemachtigde en als directeur Merken- en Modellenbureau Markube samen met collega Anne Laarman

Nevenactiviteiten

Bestuurslid Jong Management VNO-NCW (voorheen Landelijk Voorzitter), lid van ondernemersnetwerken VNO-NCW, OKA en vakinhoudelijke netwerken BMM en AIPPI