Business Unit International Partners

Rutger Valkonet

Naam:Rutger Valkonet

Functie:European patent attorney. Partner

Afdeling:Unit International Partners

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:R.Valkonet@aomb.nl


Heeft een grote interesse voor landen, culturen en geschiedenis. Binnen AOMB werkzaam voor de Business Unit Internationale Partners en onder andere verantwoordelijk voor buitenlandse agenten in Azië. Rutger Valkonet kent als geen ander de cultuurverschillen tussen de Europese en Aziatische manier van zakendoen. Hij heeft daardoor een intensief netwerk op kunnen bouwen met onder andere Japanse agenten.

Rutger heeft daarnaast jarenlang ervaring met het begeleiden van start-ups en kleine MKB-ondernemingen. Binnen AOMB is hij verantwoordelijk voor de doelgroep incubators. Hij treedt op als IP-adviseur in incubatortrajecten, met als doel om bedrijven te begeleiden in het groeitraject van starter naar succesvolle onderneming.

Zijn medisch-technische achtergrond maakt Rutger de perfecte IE-adviseur voor universiteiten die op medisch vlak actief zijn. Ook heeft hij ruime ervaring op het gebied van softwarebescherming.

Cliënten en samenwerkingspartners hebben aan Rutger een open en eerlijke adviseur. Een eerlijk en zuiver advies geven is waar hij in gelooft. Daarnaast houdt hij zichzelf en zijn collega’s scherp door de ontwikkelingen van het recht te blijven volgen.

Zijn vrije tijd besteedt Rutger grotendeels aan zijn gezin. Als toegewijde vader van vier kinderen is hij onder andere voetbaltrainer en huiswerkbegeleider. Verder leest hij veel boeken over geschiedenis en cultuur.


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2000 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ

Expertises en werkgebieden

Technische expertise, fysica, werktuigbouwkunde, civiele techniek, meet- en regeltechniek en software gerelateerde uitvindingen
Geografisch verantwoordelijkheidsgebied: Verre Oosten, Oceanië

Opleidingen

Techniek & Maatschappij – Technische Universiteit Eindhoven (afgerond in 1993) en Technische Natuurkunde – Fontys Hogescholen Eindhoven (afgerond in 1990)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Nederlands octrooigemachtigde bij Van Doorne’s Transmissie B.V.

Nevenactiviteiten

Lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden, EPI, AIPLA en LES