nl

    Intro...

    Niet iedereen is daar overigens blij mee, maar dat even terzijde. Bij het Halloweenfeest horen versieringen zoals de uitgeholde pompoenen en natuurlijk de kostuums. Ook op dit gebied wordt geïnnoveerd en dat gaat natuurlijk gepaard met het indienen van octrooien (=patent). Hieronder bespreek ik een aantal opmerkelijke publicaties.


    Opblaasbaar insect

    Insecten zijn eng, zeker als ze buitenproportioneel groot zijn, menig horror film is hier op gebaseerd. Maar wat als je Halloween als insect door wil brengen? Alleen zes poten is dan niet genoeg. De uitvinding van Alan Brown geeft je kostuum wat extra realisme. Het octrooi beschrijft een opblaasbare insectenmond, bestaande uit een buisvormig deel dat je in je mond plaatst met daaraan twee armen, die de kaken van een insect nabootsen. In niet-opgeblazen toestand zijn de uiteindes van deze twee armen naar elkaar toe gericht, door te blazen gaan de armen zich bewegen.
     

    Kostuums voor je huisdier?

    Heb je dat nou ook altijd? Sta je je vol enthousiasme in je kostuum te hijsen om naar dat Halloweenfeestje te gaan, kijkt je hond je super jaloers aan. Dat is met de uitvinding van Yiwu Party Clothes verleden tijd; de Chinese octrooiaanvraag beschrijft een huisdierkostuum in de vorm van een spin. Het kostuum is voorzien van acht poten, de eerste en de derde poot en de vierde en de tweede poot aan elke zijde zijn aan elkaar verbonden, waardoor er een loopbeweging wordt nagebootst als je hond in beweging is.

     

    Levensgrote portier

    Als je het liefst zo weinig mogelijk mensen aan je deur wil hebben komt de uitvinding van Darren Massaro wellicht van pas. Deze pop is voorzien van een bewegings-sensor, bij activering van deze sensor wordt er een klep geopend met als gevolg dat de vloeistof die opgeslagen is in zijn/haar hoofd via een aantal openingen bij de tong naar buiten komt. Bij activering van de sensor kunnen daarnaast ook een aantal voorgeprogrammeerde geluiden worden afgespeeld, zo luidt “message 1” uit het octrooi: “( A woman screaming with a man laughing in the background); "THIS IS WHAT YOU GET WHEN YOU STAND IN FRONT OF THE REGURGITATOR, AAAAAAAAAA" (throw up noises at the end)”.
     
     
    Kom maar, spinnen!
    Spinnen zijn je beste vrienden, ze eten graag vervelende insecten die je de hele zomer dwars hebben gezeten. Om aan te geven dat spinnen bij jouw thuis welkom zijn kun je het beste maar je huis decoreren met spinnenwebben (ook leuk voor Halloween). Nu is dat een hele klus, maar met spinnenwebmaker van uitvinder Matthew Mangelsen gaat dit heel snel. De spinnenwebmaker is een aangepast hete-lijmpistool, die naast een opening voor de lijm voorzien is van een kanaal waar lucht onder druk doorheen geblazen kan worden. Volgens het octrooi kan de lijm op deze manier tot wel twee meter ver worden geblazen.
     

    Deelbare decoratie

    Wat is er nou leuker dan een vleermuis achter je raam? Een vleermuis dóór je raam natuurlijk. Het octrooi op naam van Daniel Cho beschrijft deelbare decoratie, zoals een vleermuis, waarvan je een deel aan de binnenkant van een raam bevestigd en het andere deel aan de buitenkant. Hierdoor ontstaat de illusie dat het object zich door het oppervlak uitstrekt. De delen zijn voorzien van zuignappen waardoor deze makkelijk aan weerszijde van het raam kunnen worden bevestigd.

    Mocht je nu zelf een griezelige uitvinding hebben en voorlichting willen over hoe dit idee te beschermen is neem dan contact op met √©√©n van onze IP consultants. Zij helpen je graag verder!

    Wilt u meer informatie over patenten? Download dan het (gratis) Handboek Patenten ! Het Handboek Patenten behandelt de meest voorkomende vragen van ondernemers over het beschermen van uitvindingen tegen namaak.

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    De allereerste nietigheidsuitspraak van het UPC is een feit.

    • Patenten
    • Unitair Octrooi

    Innovatieve en techniek gedreven start-ups groeien harder dan andere starters. Wat kan het MKB daar van leren?

    • Patenten

    Investeren in R&D en samenwerking is juist nu dé sleutel tot succes voor het MKB.

    • Patenten