nl

  Terug naar overzicht

  Paaseieren versieren doe je met deze bijzondere uitvindingen!

  • Patenten

  Pasen staat weer voor de deur en hierbij hoort natuurlijk het traditionele versieren van de eieren, nu zou je denken dat dit een low-tech aangelegenheid zou zijn, maar daar denken een aantal octrooiaanvragers anders over.

  Uitvinding 1: voor wie geen kleurrijke handen wil hebben

  De uitvinder Paul Wong, heeft een ei-dipper verzonnen, Het betreft een handvat en een ei-houder die draaibaar verbonden is met het genoemde handvat. Het ei dient in de houder te worden geplaats en vervolgens (deels) worden onder gedoopt in een decoratieve kleurstof. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je handen net zo kleurrijk worden als je eieren.

   

  Uitvinding 2: de papieren eierzak !

  Nog een methode om je handen schoon te houden tijdens het decoreren komt van het bedrijf met de toepasselijke naam Easter Unlimted. Deze publicatie beschrijft middelen voor het decoreren van een ei, omvattende een papieren zak waarvan de binnenzijde is gecoat met een wateroplosbare kleurstof. Door het ei in de zak te plaatsen en te schudden (niet te hard natuurlijk), wordt de kleurstof aan het ei overgebracht.

   

  Uitvinding 3: je eigen kleurdoek

  “Tie-dying” van T-Shirts had ik wel eens van gehoord, het in knopen draaien van textiel om dit vervolgens in een kleurbad te laten weken. Hierdoor ontstaan patronen die vooral in de jaren 60 populair waren. Het patent(=octrooi) van Merck Sharp & Dohme beschrijft een methode voor het “tie-dyen” van eieren. Het product omvat een oppervlak met twee aan elkaar gespiegelde uitsparingen, waarin een ei geplaatst kan worden. Het oppervlak heeft een vouwlijn over het midden waardoor de genoemde uitsparing een ‘ei-vormige’ holte vormen. Een stuk doek dient op het oppervlak te worden geplaatst alvorens het ei er op te leggen. In gesloten stand kunnen middels een mes openingen, in de vorm van patronen, in het oppervlak worden gemaakt, waardoor deels het doek kan worden getrokken. Het doek wordt vervolgens doordrenkt met een kleurstof, waardoor (in ieder geval in theorie) patronen op het ei kunnen worden aangebracht.

   

  Uitvinding 4: verkleed partei?

  Mocht je creatie iets minder mooi uitgevallen zijn dan je in gedachte had, dan kun je dat wellicht nog verbloemen met de uitvinding van Mark Spindell. De vinding betreft een ei-houder met het kenmerk dat het ei kan worden aangekleed als een karakter. In de figuren van het patent zijn onder andere eieren uitgedost als cowboy, chef en Viking weergegeven. Voor ieder wat wils dus.


   

  Mocht je nu zelf het volgende ei van Columbus bedacht hebben bedacht en je wil voorlichting over hoe dit idee te beschermen neem dan contact op met één van onze IP consultants. Zij helpen je graag verder!

  Vrolijk pasen gewenst!


  Wilt u meer informatie over patenten? Download dan het (gratis) Handboek Patenten! 
  Het Handboek Patenten behandelt de meest voorkomende vragen van ondernemers over het beschermen van uitvindingen tegen namaak.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Tips & Tricks: Onderhandelen met patenthouders

  • Patenten

  Octrooien voor beginners: belangrijke begrippen uitgelegd

  • Patenten

  Innovatie als motor van groei

  • Patenten