nl

Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Een lab in jouw eigen badkamer? Weten wat jouw lichaam nodig heeft aan eten of drinken? Dit is mogelijk dankzij de slimme urinetester van de Japanse/Amerikaanse start-up Bisu!

  Na vorig jaar tijdens de CES 2020 al de IHS Markit Innovation Award te hebben gewonnen, presenteerde het bedrijf op de grootste consumentenelektronica beurs van het jaar - CES 2021 - haar product.

  De urinetester van Bisu maakt gebruik van een innovatief apparaatje met microfluïdische technologie en vervangbare teststrips, waarvoor een octrooi (US 2017/0333904 A1) in aanvraag is, om verschillende biologische indicatoren te analyseren. Zo kan de urinetester vertellen wat je wel en wat je niet zou moeten eten of drinken op basis van de hoeveelheden van essentiële zouten (natrium, kalium, magnesium en calcium), de hoeveelheid vocht, de pH, de hoeveelheid ketonen en de hoeveelheid urinezuur aanwezig in urine.

  Ook maakt het slimme design van deze test dat gedoe met potjes of onhandige strookjes verleden tijd is; het design zit zo in elkaar dat je de urine op een teststick naar keuze kunt aanbrengen, vervolgens deze teststick in een handzame kleine spectrometer schuift, welk vervolgens de urine op de respectieve teststick analyseert. Een app toont vervolgens de gemeten gegevens over jouw biologische conditie en geeft een aanbeveling om deze biologische conditie te verbeteren, zoals: ‘eet meer magnesiumhoudend voedsel’.

  Met deze kennis over jouw lichaam en jouw dieet kan je, volgens Bisu, een gezonder leven leiden.
  De slimme urinemeter is wat mij betreft een toffe gadget voor mensen die hun eet- en drinkpatroon op een data-gedreven manier willen verbeteren. Persoonlijk denk ik dat het met name een leuk hebbedingetje zal zijn voor (duur)sporters die al met data hun prestaties bijhouden en hun mate van verzuring willen bepalen na het sporten (op basis van de pH) of hun koolhydraat- en vetverbranding willen kunnen meten (op basis van de ketonwaarden). Zo kunnen zij hun prestaties nog verder verbeteren door kennis over het lichaam.

  Op termijn belooft Bisu nog veel meer teststicks te ontwikkelen zoals sticks die het mogelijk maken om vruchtbaarheid te bepalen en zelfs data over mondgezondheid kunnen genereren. Dit opent verdere mogelijkheden om jouw dieet aan te passen naar een die aansluit bij jouw lichaam. Kortom, een slimme gadget met een aantal nuttige toepassingen in de thuissituatie voor het stimuleren van persoonlijke gezondheid.

  Kleine disclaimer: deze slimme urine-tester van Bisu is natuurlijk geen vervanging van een bezoek aan de huisarts en/of uroloog. Dit wordt dan ook met vette letters op de website www.bisu.bio genoemd.

  Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben over dit onderwerp, neemt u dan contact met mij op.

  Wilt u meer informatie over octrooien? Het Handboek Patenten behandelt de meest voorkomende vragen van ondernemers over het beschermen van uitvindingen tegen namaak. Download Handboek Patenten

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Update MKB Subsidie vouchers voor Octrooien 2024

  • Patenten

  Een sterke toeleverketen deelt patenten!

  • Patenten

  Octrooien: soms moet je er juist vanaf

  • Patenten