nl

Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Een alternatief voor de kerstboom?

  • Patenten

  Men haalt de kerstboom eerder in huis in corona tijd, blijkt uit de ervaring van kerstboomverkopers, maar nu het tekort aan kerstbomen lijkt op te lopen zijn er misschien nog wel wat alternatieven die uitkomst kunnen bieden. Uitvinders van onderstaande kerstboom gerelateerde uitvindingen denken in ieder geval van wel.

  Transformer
  Ik ben zelf niet de grootste fan van het optuigen van de kerstboom, maar deze uitvinding op naam van Theodore Hudson gaat hierin wel heel ver. Het betreft een doos waarin een halve kerstboom in is opgeslagen. De doos kan worden geopend waarmee gelijktijdig de kerstboom wordt uitgevouwen tot een hele halve kerstboom. De doos fungeert als ‘presentation surface’ en als anker punt voor de boom. Nu zul je zeggen ‘wat heb ik nu aan een halve boom’?’. De achterwand van de doos is voorzien van een reflecterend materiaal waardoor de indruk wordt gewekt dat je toch een hele boom in huis hebt staan. Geeft ook mooi de gelegenheid om te checken of je haar nog goed zit voor je aan het kerstdiner gaat. Geen half werk lijkte me…


  It's a Bird, It's a Plane, It’s Supertree
  Ben je fan van superhelden en wil je deze liefde combineren met je kerstdecoratie dan heeft Andrae Crenshaw waarschijnlijk niet wat je zoekt, maar ik ga je er toch over vertellen. De uitvinding gaat over een ‘cape’ voor een kunstkerstboom. De cape kan uitgevoerd worden op verschillende manieren waardoor deze verscheidene functies kan vervullen. Zoals bescherming tegen stof en vocht tijdens opslag, maar naast deze praktische zaken is de uitvinder van mening dat een cape, mits vervaardigt van het juiste materiaal, ook als decoratief element van je kerstboom kan dienen. Ik zie een mogelijkheden voor een samenwerking met Marvel en/of DC Comics.


  Chromecast Kerstbal
  Nu we de kerstboom steeds langer in huis hebben is de kans dat de decoraties je gaan vervelen natuurlijk ook een stuk groter. De uitvinding van Michael McRae biedt wellicht uitkomst in deze donkere dagen. Het octrooi beschrijft een ‘ornament’ voorzien van een scherm en een speaker en de mogelijkheid om deze te verbinden via WiFi of bluetooth. Met je smartphone kun je de weergeven afbeelding wijzigen en geluiden afspelen via de speaker. Op de lange termijn is dit misschien wel goedkoper dan je kerstballen vervangen.  Het mag duidelijk zijn: innovatie gerelateerd aan de feestdagen staat niet stil. Mocht dit artikel je hebben geïnspireerd om je eigen kerst must-have uit te gaan vinden, maak dan zeker gebruik van ons gratis Handboek Patenten. Heb jij het gouden ei al uitgevonden? Aarzel dan niet contact op te nemen met één van onze patent-experts. Zij helpen je graag verder.

  Voor nu wens ik iedereen – ook namens mijn collega’s bij AOMB Intellectual property – een spraakmakende kerst en een innovatief nieuw jaar!


  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Update MKB Subsidie vouchers voor Octrooien 2024

  • Patenten

  Een sterke toeleverketen deelt patenten!

  • Patenten

  Octrooien: soms moet je er juist vanaf

  • Patenten