Business Unit Corporate

Patrick van Ginneken

Naam:Patrick van Ginneken

Functie:European patent attorney

Afdeling:Unit Corporate

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:P.vanGinneken@aomb.nl


Begon in 2013 aan zijn master Aerospace Engineering, track Flight Performance and Propulsion aan de TU Delft. In 2016 studeerde hij af en inmiddels is hij Europees octrooigemachtigde bij AOMB. “Dit is op mijn lijf geschreven, dit moet ik gaan doen!” was de reactie van Patrick toen hij kennis maakte met het vak van octrooigemachtigde. De puzzel om tot het resultaat te komen dat voor de klant de meeste waarde oplevert, vindt Patrick boeiend. De competitie steeds een stapje voor zijn, daar gaat het volgens hem om. Hij stopt niet voordat hij gewonnen heeft.

Binnen de business unit Corporate houdt Patrick zich voornamelijk bezig met uitvoerende taken: als zijn cliënt, die zelf ook vaak octrooigemachtigde is, te druk met interne taken is om het inhoudelijke octrooiwerk af te ronden, legt hij/zij dat inhoudelijke werk bij hem neer. Ook is Patrick binnen zijn unit de go-to persoon voor alles dat vliegt of met vliegen te maken heeft. Door eerlijke advisering in een zo vroeg mogelijk stadium voegt hij waarde toe waar waarde toe te voegen is, en minimaliseert hij de onnodige kosten.

In zijn vrije tijd gaat Patrick vaak de competitie aan met zijn vrienden en familie in de vorm van een bordspel. Zijn doorzettingsvermogen heeft hij te danken aan zijn jeugd, waarin hij schaatste op hoog niveau.


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2019 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Den Haag / Rijswijk

Expertises en werkgebieden

Werktuigbouwkunde, aerodynamica, renewable energies en sportartikelen

Opleidingen

Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek, stage bij Fokker Elmo en afstudeerstage bij Fokker Landing Gear - TU Delft (afgerond in 2016)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als octrooigemachtigde in opleiding bij een Nederlands octrooibureau

Nevenactiviteiten

Lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden