nl

  Terug naar overzicht

  Een opleiding tot octrooi-gemachtigde? Lees hier mijn ervaringen

  • Patenten

  Ongeveer zeven jaar alweer werk ik als Intellectueel Eigendom, IE, -consultant bij AOMB.

  Na een pittige studie van enkele jaren mag ik mezelf voortaan zowel Nederlands octrooigemachtigde als Europees octrooigemachtigde noemen. In mijn functie bij AOMB probeer ik mijn cliënten zo goed mogelijk bij te staan bij het vestigen en handhaven van octrooirechten zodat hun ideeën/producten goed beschermd zijn.

  Na mijn studie Electrotechniek aan de Technische Universiteit in Eindhoven ben ik begonnen als techneut bij Prodrive technologies. Een erg uitdagende baan. Prodrive is actief met zeer high tech projecten voor de meest vooraanstaande bedrijven en je hebt als techneut het gevoel dat je hier daadwerkelijk een steentje aan bijdraagt. Deze tijd was zeer leerzaam en ik denk hier ook met veel plezier aan terug.

  Na enkele jaren bij Prodrive actief te zijn geweest besloot ik iets anders te gaan doen. Graag wilde ik techniek aan een ander vakgebied koppelen. Tijdens mijn studie ben ik in aanraking gekomen met het vak octrooigemachtigde en voor mij was de keuze toen al snel gemaakt. Een combinatie van techniek met recht zag ik wel zitten.

  Van deze beslissing heb ik nooit spijt gehad. Als octrooigemachtigde bij AOMB ben je héél divers bezig, waardoor het werk nooit gaat vervelen. Veel van mijn werkzaamheden zijn gericht op cliëntgesprekken, het opstellen van octrooiaanvragen en het verdedigen van octrooiaanvragen voor de octrooi verlenende instanties. Naast deze inhoudelijke aspecten ben je als octrooigemachtigde in het vrije beroep ook bezig met commercie, acquisitie, marketing en allerlei andere bedrijfsaspecten. Dit maakt het juist zo leuk en variërend!

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Het Unitair Octrooi is van kracht geworden

  • Patenten
  • Unitair Octrooi

  AOMB verwelkomt nieuwe medewerker

  • Algemeen
  • Patenten

  Start Unitair Octrooi opnieuw uitgesteld

  • Patenten
  • Unitair Octrooi