nl

Zoeken Menu

    © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

    Terug naar overzicht

    Nieuw: Modelbescherming in Eurazië

    • Modellen

    Janneke Zengin

    Marketing & Communicatie assistant

    Het was al mogelijk om een octrooiaanvrage in Eurazië te doen maar vanaf 1 juni aanstaande is het ook mogelijk om aldaar modelbescherming te verkrijgen.

    Nu denkt u wellicht, welke landen omvat deze modelaanvrage dan? Het model kan in ieder geval worden aangevraagd bij de ‘’Eurasian Patent Organization’’ (EAPO), op grond van de ‘’Eurasian Patent Convention’’ (EPC). Er zijn op dit moment 8 landen van het EPC lid; Rusland, Belarus, Turkmenistan, Kazakhstan, Azerbeidzjan, Armenië, Kyrgyzstan en Tajikistan.

    Dit betekent dus dat u één aanvrage tot modelregistratie bij 1 instantie kan verrichten. Op dit moment zal het model na acceptatie van het EAPO geldig zijn in de 5 landen: Armenia, Azerbeidzjan, Kazakhstan, Kyrgyzstan en Rusland. De volgende 3 landen Belarus, Tajikistan en Turkmenistan hebben de nieuwe regelgeving van het EPC over de modelaanvrage in Eurazië nog niet geratificeerd. Maar in de nabije toekomst zal het model ook geldig zijn in deze 3 landen van het EPC.

    Het was tot nu alleen mogelijk om aparte nationale aanvragen in die landen te verrichten. Mocht u bekend zijn met het Europese systeem, is de modelaanvrage in Eurazië te vergelijken met een Europese modelaanvrage (die geldig is in de 27 lidstaten van de Europese Unie). Een modelaanvrage in Eurazië kan zeer aan te raden zijn als u van plan bent in meerdere van de 8 genoemde landen actief te gaan zijn, en u op het uiterlijk van uw product, het design, bescherming wenst. Deze uniforme aanvraagprocedure zal administratief beter en kosten efficiënter zijn dan allerlei losse nationale procedures.

    Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben over dit onderwerp of wilt u graag advies over modelbescherming, neem dan contact met ons op.

    Meer informatie over merken en modellen? Neem dan eens een kijkje op www.markyourbrand.nl

    Janneke Zengin

    Marketing & Communicatie assistant

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    Maak kennis met onze nieuwe collega Melloney Kolf

    • Merken
    • Modellen

    BREXIT – 30 september, een belangrijke datum

    • Merken
    • Modellen

    Nieuw; modelbescherming in Eurazië / AOMB Intellectual Property

    • Modellen