nl

Zoeken Menu

    © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

    Terug naar overzicht

    Mysterie multi-miljonair Michael Gleissner onthuld?

    • Merken

    Renate Pouw

    European and Benelux trademark attorney | Partner

    In de merkenwereld is dit een bekende naam: Michael Gleissner, multi-miljonair.

    Michael Gleissner is zo bekend vanwege een zeer groot aantal merkenaanvragen, verricht in bijna 40 verschillende landen, in de afgelopen jaren. Alleen in de Benelux bezit hij al meer dan 1.500 merkrechten.

    Zijn actieve aanvraagpraktijk heeft daarbij ook geresulteerd in een aantal merkgevechten, onder andere in zogeheten doorhalingsprocedures. Gleissner lijkt in te spelen op de actualiteit, zoals merkaanvragen vaak gedaan vlak vóór of na de release van een muziekalbum. Ook bekend zijn de vele aanvragen voor voornamen. De aanvragen worden verricht op naam van verschillende BV’s.

    Maar waarom zo veel aanvragen verrichten? Iedereen kan een merk aanvragen, de wet voorziet niet in restricties. De motivatie voor zijn acties is lange tijd in mysterie gehuld gebleven.

    Deze week is naar buiten gekomen dat mijnheer Gleissner een merkadviesbureau, N-Cubator genaamd, heeft gelanceerd dat zich profileert met toegang tot "een grote portfolio van merken en domeinnamen". Het heeft er alle schijn van dat Michael Gleissner optreedt als een doorverkoper, niet van auto’s maar van merken en domeinnamen….

    Overigens gaat het gerucht de ronde dat deze namen vooral aangeboden zullen worden aan Chinese en Japanse bedrijven die de Europese en Amerikaanse markt willen betreden.

    Wij onderschrijven het uitgangspunt dat iedereen een merk kan aanvragen. Hierbij geven wij de wetgever in overweging serieus na te denken over een aanvraagverbod door kapers…of de invoering van een ontmoedigingsbeleid voor kapers. Zo een beleid moet de activiteiten van ondernemers uiteraard niet aan tasten. Dit kan bijvoorbeeld door invoering van een eis tot in gebruikname van een merk, of de voorwaarde van een Verklaring van intentie tot gebruik.

    Wenst u meer informatie over merken en modellen? Neem dan een hier kijkje!

    Renate Pouw

    European and Benelux trademark attorney | Partner

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    Goed nieuws voor het MKB: bescherm IE tegen gereduceerd tarief

    • Merken
    • Modellen

    Maart is nu al niet de maand van Puma

    • Merken
    • Modellen
    • Legal

    Kleurmerken in de praktijk: De strijd tussen Milka en Tony's Chocolonely

    • Merken