nl

Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Kerst gerelateerde uitvindingen, ken jij ze?

  • Patenten

  Janneke Zengin

  Marketing & Communicatie assistant

  Het is inmiddels vaste prik (dat krijg je met naaldbomen) om halverwege december te kijken wat er het afgelopen jaar in de octrooiliteratuur is gepubliceerd aan kerst gerelateerde uitvindingen. Hieronder bespreken we de uitvindingen die ons dit jaar opvielen.

  Compact en gezellig
  De uitvinding op naam van het bedrijf met de tegenstrijdige naam Real Concepts beschrijft een decoratieve inrichting in de vorm van een kerstboom. De kerstboom omvat een holle basis, een opvouwbare stang en een slinger. In uitgeklapte toestand is de slinger bevestigd aan de bovenzijde van de stang en vormt een spiraal richting de basis van de boom. De holle basis heeft als voordeel dat het geheel hierin de rest van het jaar kan worden opgeborgen en je tot kerstochtend hierin je cadeaus kunt verstoppen.


  Een gooi naar de boom
  Laten we eerlijk zijn, in veel gevallen zitten we rond de kerstboom te wachten tot we kunnen gaan beginnen aan het kerstdiner. De uitvinding op naam van Jedlicka Eileen kan er voor zorgen dat de tijd vliegt. De beschreven ‘spel kerstboom’ bestaat uit diverse ‘takken’ verbonden aan een ‘stam’. De takken zijn voorzien van een doel dat registreert of het met de bijgeleverde klevende kerstbal is geraakt. Daarnaast zorgt een interne motor en elektronica ervoor dat de boom wordt gedraaid en dat er een lamp gaat branden op het moment dat een bepaalde score is behaald. De verliezer moet afwassen!


  Lichtgevend én wasbaar
  We willen er met kerst natuurlijk op ons paasbest uit zien, maar als je nog aan die walmende gourmet moet kan dit wel eens voor moeilijke beslissingen zorgen. Toch maar dat oude kloffie aan? Je hoofddeksel is in ieder geval geregeld met de uitvinding op naam van Suzhou Nashengyuan Material Technology. Deze betreft namelijk een eenvoudig uit te wassen kerstmuts voorzien van Ledverlichting. De elektronica is eenvoudig te scheiden van het textiel. Bijkomend voordeel is dat ook wanneer de kamer blauw staat van de rook je nog goed te spotten bent.


  Over mijn (kerstboom)lijk
  Ondanks de eerder beschreven inventieve kerstbomen zullen veel mensen nog een echte kerstboom in huis hebben. Groot nadeel van een echte kerstboom zijn natuurlijk de loslatende naalden. Deze besluiten namelijk op het moment dat jij de boom weer buiten de deur zou willen hebben, ze liever op jouw vloer liggen. Oplossing hiervoor is de uitvinding van de uitvinders Davis, Davis, Sutton en Sutton (net als kerst waarschijnlijk een familie aangelegenheid). Zij hebben namelijk een (lijk)zak uitgevonden waar je de kerstboom in kunt wikkelen voor je hem afvoert. Overigens zou deze zak niet misstaan op het plaats delict van een vermoorde kerstboom.
  Het mag duidelijk zijn: innovatie gerelateerd aan de feestdagen staat niet stil. Mocht je nu zelf een uitvinding hebben en voorlichting willen over hoe dit idee te beschermen is neem dan contact op met één van onze IP consultants. Zij helpen je graag verder!

  Wilt u meer informatie over patenten? Download dan het (gratis) Handboek Patenten!
   
  Het Handboek Patenten behandelt de meest voorkomende vragen van ondernemers over het beschermen van uitvindingen tegen namaak.

  Janneke Zengin

  Marketing & Communicatie assistant

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Octrooien: soms moet je er juist vanaf

  • Patenten

  Spreken is zilver, zwijgen goud? Lang niet altijd!

  • Patenten
  • Legal

  ‘Slechts bij 16,5% van de octrooiaanvragen is een vrouw betrokken’

  • Patenten