nl

    Nederland ontving ruim 2,9 miljard euro aan subsidies vanuit Brussel. Bijna 40% daarvan, goed voor ruim 1,1 miljard euro, ging naar onderzoek en innovatie. Dit is een enorme kans voor ons land en vooral voor het MKB om te groeien en te innoveren.

    Innovatie is cruciaal voor bedrijven die willen blijven concurreren en groeien. Innovatie is niet alleen een nieuw product of dienst, maar ook efficiëntere processen en duurzame oplossingen. Met EU-gelden kunnen bedrijven investeren in technologieën die hun concurrentiepositie versterken. Denk aan onderzoek naar nieuwe materialen, IT-oplossingen, en duurzame energiebronnen. Het is een no-brainer om hierop in te zetten.

    Samenwerking met onderzoeksinstellingen

    Veel van de subsidies gaan naar universiteiten en hogescholen. Dit biedt kansen voor het MKB om samen te werken met deze instellingen. Samenwerkingen kunnen ook helpen bij het ontwikkelen van nieuwe producten en het verbeteren van bestaande processen.

    Sneller groeien en concurrentiepositie versterken

    EU-subsidies zijn een krachtige stimulans voor bedrijven. Ze bieden financiële ondersteuning voor projecten die anders misschien niet haalbaar zouden zijn. Dit kan variëren van de ontwikkeling van nieuwe technologieën tot de uitbreiding naar internationale markten. Subsidies verlagen de financiële drempel voor innovatie en maken het mogelijk om risico's te nemen die anders te groot zouden zijn. Hierdoor kunnen bedrijven sneller groeien en hun concurrentiepositie versterken.


    Kijk daarom ook eens naar Europese programma's die je bedrijf kunnen ondersteunen.

    New Project

    Bron: CBS

     

    Blijf op de hoogte

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

    Tips & Tricks: Onderhandelen met patenthouders

    • Patenten

    Octrooien voor beginners: belangrijke begrippen uitgelegd

    • Patenten

    Innovatie als motor van groei

    • Patenten