nl

Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  We klagen er graag over, de warmte, nu hebben we daar misschien ook wel rede toe want we hebben immers de warmste mei sinds we zijn begonnen met meten in 1706 al achter de rug.

  Uitvinders zitten zelfs met de warm weer niet stil en hebben een aantal opmerkelijke manieren gevonden om verkoeling te zoeken. Hieronder bespreek ik een aantal coole patentpublicaties!

  Uitvinding 1: koude oogballen? Ja graag!

  De uitvinding van de Koreaan Yong-Heum Lee ( WO2014133224) is geschikt voor het koelen van een nogal specifiek lichaamdeel, je raadt het al, je ogen natuurlijk. De primaire toepassing is voor verlichting na oogoperaties en bij vermoeide ogen, maar met deze temperaturen zou ik een paar koude oogballen niet af slaan. De uitvinding heeft de vorm van een duikbril waarbij radiatoren warmte afvoeren van de oogballen. Verder detail is lastig te vergaren uit de machine vertaling, maar één ding staat vast met zo’n bril op zie je er in ieder geval cool uit.

   

  Uitvinding 2: geventileerde bureaustoel

  De werknemers met de meeste rede om hun beklag te doen over de warmte, zijn natuurlijk de mensen die binnen in de schaduw, op een bureaustoel hun werk moeten doen. Het bedrijf BBREEZER komt hen te gemoet, namelijk een geventileerde bureau stoel ( US2013328359). Het systeem bestaat uit een ventilator met een stroomtoevoer, bijvoorbeeld in de vorm van een batterij, en een schakelaar om het geheel aan te sturen. De luchtstroom wordt gericht op de zitting en dient de lichaamswarmte te verdrijven en te zorgen voor een gekoeld achterwerk. Dat zit vast lekker!
   

  Uitvinding 3: een koel motor ritje!
  Vanuit kantoor, op weg naar huis kun je in de auto lekker de airco aanzetten, maar mocht je vervoermiddel een motor zijn dan is dit toch een stuk lastiger. De Amerikaanse uitvinder Paul Colins heeft hier wat op bedacht, namelijk een persoonlijk koelsysteem voor op de motor ( US2010032132). Het systeem omvat een opslagtank voorzien een vloeistof, een pomp en een netwerk van slangen die zorgen voor de warmtuitwisseling. De slangen zitten vast aan de helm en rusten op het hoofd en in de nek van de bestuurder. Erg cool dat motorrijden…  Uitvinding 4: verfrissend hoofddeksel
  Een pet of ander hoofddeksel wordt sterk aangeraden als je lange tijd in de zon doorbrengt om schadelijke straling te blokkeren. Voor het verlagen van de gevoelstemperatuur heeft de Amerikaanse uitvinder Norris Bell ( US6427467) een extra functie toegevoegd aan het hoofddeksel. De pet bevat namelijk een waterreservoir, een (hand)pomp en sproeikoppen. De pomp is opgenomen in de klep van van de pet en door er in te knijpen wordt lucht het reservoir ingeperst, met als gevolg dat water uit de sproeikoppen komt.  Mocht je nu zelf een verfrissende uitvinding hebben en je wil voorlichting over hoe dit idee te beschermen neem dan contact op met één van onze IP consultants. Zij helpen je graag verder!

  Wilt u meer informatie over patenten? Download dan het (gratis) Handboek Patenten ! Het Handboek Patenten behandelt de meest voorkomende vragen van ondernemers over het beschermen van uitvindingen tegen namaak.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Innovatie als motor van groei

  • Patenten

  Recht hebben en recht halen: twee heel verschillende dingen

  • Patenten

  Update MKB Subsidie vouchers voor Octrooien 2024

  • Patenten