nl

Zoeken Menu

  © 2024 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Omdenken in alle bedrijfsprocessen!

  • Merken

  Als jongetje loste Joost de Wit altijd al graag puzzels op met zijn vader. Later begon hij met werken als business rules architect bij een actuarieel bureau dat grote pensioenfondsen en verzekeraars als klanten had.

  Hier leerde hij veel over verschillende organisaties. Vervolgens besloot hij als freelancer te gaan werken en begon hij patronen in de samenhang van alle afdelingen en systemen bij verschillende organisaties te herkennen. Op dat moment ontstond het idee dat organisaties beter werden door 6 blokken (bouwstenen) te gebruiken en realiseerde hij hiervoor een eerste ruwe versie van werkende software. Vanaf 2010 paste hij deze software structureel toe in al zijn consultancy opdrachten bij grote organisaties die moesten inspelen op veranderingen zoals wetswijzigingen, fusies/overnames en nieuwe eisen/wensen vanuit de markt. De software en het 6 blokken patroon werkten in al deze opdrachten succesvol. Joost zag strategische mogelijkheden en vervolgens is eind 2018 het bedrijf SixBlocks ontstaan. Het Business Rules Canvas ontwikkelde zich en inmiddels heeft SixBlocks twee co-founders, Erwin Vogelzang en Jan-Willem Bozuwa. Beide heren zijn entrepreneurs en herkenden het probleem dat SixBlocks oplost in hun eigen omgeving. Joost ontmoette hen op de Brightlands Campus.

  Het is erg lastig voor organisaties om hun eigen ICT landschap te begrijpen en het platform van SixBlocks vereenvoudigt dit. Allereerst is het van belang om een plattegrond van alle bedrijfsprocessen voor de integrale administratieve organisatie te ontwerpen. Hierna wordt het canvas opgesteld met de contouren van de business rules en ten slotte worden die in detail uitgewerkt. Voor elke organisatie ziet de invulling er weer anders uit, waarbij er wordt gestart vanuit hetzelfde concept. Goed om te vermelden is, dat de plattegrond van de integrale administratieve organisatie in één A4 wordt gegoten met deze methode, ten opzichte van de andere (traditionele) 100 pagina’s.

  Waar komt de inspiratie vandaan
  De holding is het creatieve brein achter SixBlocks. Daarnaast wordt feedback uit de markt gebruikt om het business plan en platform te bouwen. In die zin werkt SixBlocks wellicht ‘’andersom’’ dan hetgeen ondernemingen nu doen. De komende periode wil SixBlocks op zoek naar co-funding om co creatie te creëren met partijen. De komst van Europees georiënteerde samenwerkingspartijen vergroot deze blik en plannen. Het platform dat SixBlocks aan organisaties aanbiedt, is tevens vernieuwend. Het platform wordt niet opgesteld en ingevuld vanuit de programmeur maar vanuit bedrijfsprocessen, ook wel een no-code platform genoemd. Sterker nog, met het SixBlocks platform bouw je geen applicaties zoals met alle huidige no-code platformen. Het SixBlocks platform ‘’wandelt’ op een slimme manier langs de business rules zodat alle bedrijfsprocessen volledig automatisch integraal verbonden zijn.
   
  SixBlocks en de beweging van de blokken
  In eerste instantie is gestart met een 4 blokken platform, hierna zijn het 6 blokken geworden en gebleven. De vragen vanuit organisaties pasten/passen in dit 6 blokken platform en ook de vervolgvragen bleven/blijven hierin passen. De twee merken: het SIXBLOCKS logo en het logo Business Rules Canvas zijn onlangs (23 november jl.) definitief geregistreerd in de Benelux.

  Joost de Wit vervolgt: zoals aangegeven, loste ik vroeger graag puzzels op, sinds het begin zijn het al blokken geweest. Het bewegingsmerk met de veranderende 6 blokken straalt precies uit wat wij doen: het ‘wandelen’ op een slimme manier langs de business rules. Je kunt de meeste blokken uit de ‘’puzzel’’ halen en ze op een andere plaats in de puzzel laten passen. Op deze manier is er altijd een oplossing voor ieder bedrijfsproces, hoe specifiek deze ook is.

  Sinds 2020 is het in de Benelux mogelijk om een bewegingsmerk aan te vragen als registratie. Ter beeldvorming; er zijn 6 type bewegingsmerken in het Benelux merkenregister terug te vinden, ten opzichte van de 1000 type (traditionele) beeldmerken die de afgelopen 2 jaar in de Benelux geregistreerd zijn. Het is erg leuk dat AOMB SixBlocks mag begeleiden met het registreren (en straks ook handhaven) van dit unieke type merkrecht.

  Business Rules Canvas. Wat kan dit bieden aan organisaties?
  Het Business Rules Canvas gaat uit van het totaalplaatje van de bedrijfsprocessen en niet van systemen voor kleine delen. Het is een integrale oplossing voor de organisatie. Je kunt het platform ook wel omschrijven met de volgende kenmerken:

  - Robuustheid: een duurzame integrale oplossing voor alle bedrijfsprocessen in het verleden, heden en toekomst
  - Schaalbaarheid: significante kostenbesparingen en veel snellere time-to-market
  - Zekerheid: garanties ten aanzien van het opleiden en de inzet van hoogopgeleide gecertificeerde expertise
  - Bestuurbaarheid: een structurele oplossing voor de krapte op de arbeidsmarkt

  SixBlocks gelooft in co-creatie en het creëren van waarde op de lange termijn. Onder andere hierom is het Essentials programma opgesteld. De founders van SixBlocks zijn er van overtuigd dat meer en meer organisaties hieraan mee gaan doen, zodat meer mensen grip krijgen op een overzichtelijke administratieve organisatie.

  Voor meer informatie over SixBlocks solution bekijk de website www.sixblockssolution.com.
   
  Wenst u meer informatie over merken en modellen of een bewegingsmerk? Kijk dan eens hier!

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Keurmerk voor influencers gelanceerd: grote merken stellen het verplicht

  • Merken
  • Legal

  Goed nieuws voor het MKB: bescherm IE tegen gereduceerd tarief

  • Merken
  • Modellen

  Maart is nu al niet de maand van Puma

  • Merken
  • Modellen
  • Legal