nl

  Terug naar overzicht

  Nieuwe dienst 'gebruiksservice'

  • Merken

  Wellicht hebt u het al ervaren. Als u een beroep doet op uw zorgvuldig ingeschreven merkrechten richting een derde partij, dan kan u worden verzocht om bewijs van gebruik van uw merk.

  Dit gebruiksvereiste is een formeel vereiste voor merkinschrijvingen die ouder zijn dan vijf jaar. Vanaf vijf jaar na inschrijving moet de merkhouder kunnen aantonen dat het merk (nog steeds) commercieel wordt gebruikt.

  Dit lijkt niet al te lastig, maar grote partijen gingen u voor en ondervonden dat dit toch een behoorlijke uitdaging vormt, en op zijn minst een tijdrovende klus. Want waar vindt u dit bewijs, en hoeveel tijd gaat u dit kosten om te verzamelen? Tegelijkertijd is dit bewijs van cruciaal belang om een inbreukmaker te kunnen stoppen.

  Om u hiermee te helpen, en min of meer doorlopend voorbereid te zijn, introduceren wij een abonnement dienst “gebruiksbewijzen”. Jaarlijks screenen wij uw website, en mogelijke ander van belang zijnde externe bronnen, en verzamelen bewijs van gebruik van uw merk. Op deze wijze is het bewijs altijd voorzien van een datum, een absoluut vereiste in de beoordeling hiervan door de instanties. Ook vragen wij u om jaarlijks een aantal kopie verkoopfacturen aan ons toe te sturen.

  Door het verzamelen van bewijs in kleine brokjes, en het regelmatig bijhouden hiervan, bent u in de basis goed voorbereid voor wanneer dit nodig is. Wij bieden u dit abonnement aan per merk, in de Benelux en de EU.

  Als u interesse heeft in onze nieuwe service, neem dan contact op met uw Merkengemachtigde van
  Mark Your Brand by AOMB.

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

  Big Mac: Wat mag Eigenlijk?

  • Merken

  Nederland kleurt oranje!

  • Merken
  • Legal

  Hoever reikt het merkrecht van LEGO?

  • Merken
  • Legal