nl

  Werken bij AOMB

  Tijdens mijn zoektocht naar een interessante nieuwe baan zocht ik naar een werkgever waarbij ik in algemene zin een goed gevoel had. Ik zocht, zonder daar een specifiek beeld bij te hebben naar een werkgever die aansloot bij wat ik persoonlijk belangrijk vond. Gesprekken gedurende de oriëntatiefase en sollicitatiegesprekken met AOMB waren erg prettig en er was vanuit mijn kant direct een klik. Het was duidelijk dat AOMB een hoge kwaliteit verwachtte, maar dat ze ook het geduld en de expertise hadden om mij goed bij te staan. Daarbij was het een fijne bevestiging dat mijn opgedane kennis en kunde een waardevolle bijdrage kon leveren aan het kantoor.

  Daan VerhagenTrainee patent attorney

  Bij AOMB is er veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en een goede begeleiding. Mijn collega’s zijn vriendelijk en de sfeer binnen AOMB vind ik dan ook top!

  Het allerleukste tot nu toe aan de tijd bij AOMB is iets wat wekelijks, zo niet dagelijks, voorkomt. Dat zijn de vakinhoudelijke discussies die ik heb met mijn collega’s. Ik kom gedurende dit eerste jaar telkens achter interessante aspecten van het vak. Bijvoorbeeld hoe een rechtszaak voorbereid wordt en het er aan toe gaat of wat strategisch slimme en handige keuzes zijn om klanten een goed advies te geven.

  Mijn gehele opleiding (BSc, MSc, PhD) kan ik gebruiken voor het dagelijkse werk als octrooigemachtigde in opleiding. Het is echt mooi om mijn (oude) kennis op te halen en het toe te kunnen passen. Deze diversiteit in onderwerpen is iets wat het vak zeer uitdagend, maar ook interessant maakt. Sommige aspecten uit mijn opleiding zijn weggezakt, maar na bijvoorbeeld oude studieboeken er weer eens bij te pakken, voelen deze weer snel vertrouwd. Andere, zoals bijvoorbeeld juridische aspecten, leer ik tijdens de opleidingsdagen. Beide aspecten zijn belangrijk om goed advies te kunnen geven aan een klant.

  Over 5 jaar zie ik mezelf als (semi) ervaren octrooigemachtigde. Ik hoop tegen die tijd al mijn examens en kwalificaties gehaald te hebben. Ik weet dat ik over 5 jaar nog steeds veel te leren heb, en dat is iets waar ik naar uit kijk.

  werkenbij-6

  Interesse? Wij kijken graag naar jouw mogelijkheden

  Voor meer informatie over onze vacatures kun je contact opnemen met Wieke Martens.

  Mail ons