Zoeken Menu

  © 2022 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Ronald Korenstra

  Senior European and Benelux trademark attorney | plant breeders' rights attorney

  Expertises en werkgebieden

  Kwekersrecht, merken- en modellenrecht, licenties en relevante commerciële beleidsvorming

  Vestigingsplaats

  Rijswijk

  Werkzaam bij AOMB sinds

  1998

  “Kwekersrecht is een exotisch vakgebied in de Intellectuele Eigendom; er zijn maar weinig mensen die zich daar mee bezig houden”

  Ronald Korenstra  is sinds 1998 werkzaam als kwekersrechtgemachtigde en Europees en Benelux merken- en modellengemachtigde bij AOMB Intellectual Property. De combinatie van juridische kennis van het intellectueel eigendom met de strategische visie op het succesvol introduceren van nieuwe rassen maakt hem bij uitstek de IE adviseur op kwekersrechtgebied voor de land- en tuinbouw en sierteeltsectoren. Naast het kwekersrecht houdt Ronald zich bezig met de bescherming van merken en modellen. Ronald maakt binnen AOMB deel uit van Business Unit Intermediairs.

  Vanuit Business Unit Intermediairs heeft Ronald veel te maken met agenten en bedrijven buiten Nederland en Europa. Zijn internationale focus ligt met name op Zuid-Amerika en Afrika vanwege de dynamiek in de agrarische sector. Ronald heeft een uitgebreid internationaal werkverleden, waardoor hij bovengemiddelde kennis en ervaring heeft van culturen. Iets wat hem goed van pas komt bij het internationale aspect van zijn functie.

  Wat Ronald daarnaast sterk maakt in zijn rol als IE adviseur is zijn dienstverlenende karakter in combinatie met een gezonde dosis assertiviteit, om zodoende problemen voor zijn cliënten op te kunnen lossen.

  Ronald heeft zowel zakelijk als privé een brede interesse. Zo houdt hij zich bezig met bestuursactiviteiten binnen diverse organisaties, waaronder de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Maar ook aan lezen, familie en buiten in de natuur zijn besteedt Ronald graag zijn vrije tijd.

  Opleidingen

  Plant Variety Rights

  University of Cambridge 1986

  Interuniversitaire Interfaculteit Bedrijfskunde

  Graduate School of Management Delft 1979

  Bedrijfseconomie

  Erasmus Universiteit Rotterdam 1976

   

  Relevante werkervaring

  Management IP & Export

  Fides 1984-1991

  Nevenactiviteiten

  BBR, BMM, Plantum, CIOPORA

  Lid

  Docent Kwekersrecht

  Verschillende instituten

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief