Zoeken Menu

  © 2022 AOMB. Alle rechten voorbehouden.

  Terug naar overzicht

  Joost Nelissen

  Senior European patent attorney

  Expertises en werkgebieden

  Werktuigbouwkunde, machinebouw, aandrijfsystemen, hydraulische systemen, mechatronica en automotive, in het bijzonder continu variabele transmissies

  Vestigingsplaats

  Eindhoven

  Werkzaam bij AOMB sinds

  2008

  "Niet-alledaagse vraagstukken op het gebied van Intellectueel Eigendom zoek ik voor mijn cliënten tot op de bodem uit."

  Een octrooigemachtigde met een behulpzaam karakter en een bovengemiddelde dorst naar kennis. Die combinatie maakt Joost Nelissen uniek. Hij houdt zich het liefst bezig met het tackelen van niet-alledaagse IE-vraagstukken, variërend van de nieuwste technieken tot juridisch-procedureel inhoudelijke vragen bij complexe zaken. Door zijn enthousiasme om ingewikkelde vraagstukken tot de bodem uit te zoeken, zit hij bij veel collega's onder de sneltoets.

  Vanuit deze drive maakt Joost deel uit van AOMB’s Operational Excellence Center (OEC). Het OEC opereert vanuit de ambitie om te excelleren in dienstverlening, door de kennis en kwaliteit die binnen AOMB aanwezig is te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. Op deze manier legt Joost de lat hoog voor zichzelf én zijn collega’s.

  Naast zijn werk als octrooigemachtigde geeft Joost ook les voor SBO, dit is de stichting beroepsopleiding voor aankomend octrooigemachtigde. Ook is hij gastdocent bij IPKM, voor de Advanced Master in Intellectual Property Law and Knowledge Management. (LLM/MSc).
   
  Dat Joost een betrokken adviseur en collega is dat blijkt. Zijn deur staat altijd open voor vragen en advies, maar ook voor de dagelijkse dosis humor. Kenmerkend voor Joost zijn een groot analytisch vermogen, oog voor detail en een heldere manier van communiceren.
   
  Logisch gevolg van alle dorst naar kennis is dat Joost in zijn vrije tijd zijn hoofd graag leeg maakt. Hij zet zijn gedachten dan ook op nul door middel van sportieve activiteiten zoals skiën, bootcamp en badminton.

  Opleidingen

  Werktuigbouwkunde, afstudeerrichting Automotive Engineering Science

  Technische Universiteit Eindhoven 2003

  Relevante werkervaring

  Mechanical Design and Mechatronics

  Gear Chain Industrial 2003-2007

  Nevenactiviteiten

  Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden

  Lid

  EPI

  Lid

  Beroepsopleiding Octrooigemachtigden

  Docent

   

  Recente bijdragen

  Blijf op de hoogte

  Schrijf u in voor onze nieuwsbrief