Algemeen Octrooi- en Merkenbureau (AOMB) is een internationaal opererend kantoor dat bedrijven en instellingen adviseert en begeleidt op het gebied van intellectuele eigendom (IE) in zijn meest brede vorm. Ons kantoor heeft een cliëntenkring die varieert van het midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde ondernemingen en buitenlandse IE kantoren en is toonaangevend op het gebied van IE en kennisontwikkeling.

AOMB heeft vier vestigingen in Nederland. Via de alliantie AIPEX werken we tevens samen met kantoren in Duitsland, Engeland en Frankrijk. In totaal werken er ca 70 medewerkers bij AOMB.

Intellectueel eigendom is al meer dan 50 jaar ons domein en we hebben dan ook uitgebreide kennis van octrooien, merken, modellen, licenties, kwekersrechten en auteursrechten. Wat ons als bureau echt uniek maakt is onze manier van werken. Onze medewerkers zetten zich met gedrevenheid en passie in voor de (interne) cliënten. Betrokkenheid, resultaatgerichtheid, sympathie en aanpakken staan daarbij hoog in het vaandel.

Octrooigemachtigde Chemie in opleiding

Heb jij een afgeronde MSc studie met aantal jaar werkervaring of een PhD op het gebied van chemie? Heb je daarnaast affiniteit met taal en juridische vraagstukken? Wil je werken aan nieuwe vindingen van diverse (grote) bedrijven uit de chemische sector? Dan ben jij de kandidaat die wij zoeken.

Intellectueel eigendom, waaronder octrooien, geeft een bedrijf de mogelijkheid zich te onderscheiden in de markt en zijn concurrenten achter zich te laten. Tot het takenpakket van een octrooigemachtigde horen het schrijven van nieuwe octrooiaanvragen en het zorgen dat ze verleend worden, maar ook het doen van onderzoek naar octrooien van derden, het aanvallen van octrooien van concurrenten en het voeren van rechtszaken. Er wacht iedere dag weer een nieuwe intellectuele uitdaging.

Tijdens je opleidingsfase werk je de eerste jaren nauw samen met een ervaren octrooigemachtigde, je mentor. Je werkt vanuit ons hoofdkantoor in Eindhoven en bent werkzaam in onze business unit Corporate. In de loop der jaren heeft deze business unit een intensieve samenwerking opgebouwd met middelgrote en grote bedrijven binnen de chemische sector. Vanaf dag 1 draai je volledig mee in deze cliëntenportefeuille en zie je het volledige spectrum van werkzaamheden voorbij komen.

Kom jij ons team versterken en onze cliënten hiermee helpen? Wij laten je kennis maken met ons vakgebied, intellectueel eigendom, geven je de ruimte om een uitgebreide beroepsopleiding ter zake te volgen en daarnaast on the job het vak eigen te maken zodat je zowel technisch als praktisch bezig bent.

Direct solliciteren?
Mail je motivatiebrief met cv naar hrm@aomb.nl o.v.v. 'Vacature octrooigemachtigde  Chemie i.o.''

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.