Algemeen Octrooi- en Merkenbureau (AOMB) is een internationaal opererend kantoor dat bedrijven en instellingen adviseert en begeleidt op het gebied van intellectuele eigendom (IE) in zijn meest brede vorm. Ons kantoor heeft een cliëntenkring die varieert van het midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde ondernemingen en buitenlandse IE kantoren en is toonaangevend op het gebied van IE en kennisontwikkeling.

AOMB heeft vier vestigingen in Nederland. Via de alliantie AIPEX werken we tevens samen met kantoren in Duitsland, Engeland en Frankrijk. In totaal werken er ca 70 medewerkers bij AOMB.

Intellectueel eigendom is al meer dan 50 jaar ons domein en we hebben dan ook uitgebreide kennis van octrooien, merken, modellen, licenties, kwekersrechten en auteursrechten. Wat ons als bureau echt uniek maakt is onze manier van werken. Onze medewerkers zetten zich met gedrevenheid en passie in voor de (interne) cliënten. Betrokkenheid, resultaatgerichtheid, sympathie en aanpakken staan daarbij hoog in het vaandel.

​​​​Octrooigemachtigde in opleiding Werktuigbouwkunde

Opdrachtgevers en IP-professionals ervaren AOMB als een professionele, no-nonsense organisatie met kennis van zaken. Binnen de sector werktuigbouwkunde heeft AOMB een stevige positie en zien we een groeiende vraag naar onze diensten. Om daaraan te blijven voldoen zoeken we een octrooigemachtigde met een sterke achtergrond in Werktuigbouwkunde, Lucht –en Ruimtevaarttechniek , Technische Natuurkunde of vergelijkbaar. Als trainee octrooigemachtigde werktuigbouwkunde groei je, in samenwerking met een ervaren octrooigemachtigde uit tot een zelfstandig adviseur op gebied van IP. Je leert in de praktijk alle aspecten van het vakgebied kennen en volgt daarnaast de postacademische opleiding tot octrooigemachtigde. Ook neem je deel aan het  AOMB onboardingprogramma waar je, samen met je collega trainees, een breed scala aan skills ontwikkelt die je van pas komen om een succesvol, zelfstandig gemachtigde te worden.

Wat heeft AOMB te bieden?

Je komt terecht in een dynamische en informele omgeving waar je samen met je collega’s kunt bouwen en ondernemen . Bij AOMB vinden we persoonlijke aandacht en waardering voor medewerkers heel belangrijk, net zo belangrijk als uitstekende arbeidsvoorwaarden en loopbaanperspectief. We investeren veel in groei en ontwikkeling van medewerkers en streven ernaar  de talenten van onze medewerkers optimaal tot hun recht te laten komen. We zijn volledig ingericht op het Nieuwe Werken. Aan onze stamtafel op kantoor wordt met regelmaat een borrel gehouden en ook kun je deelnemen aan diverse personeelsactiviteiten.

Wie ben jij?

Je hebt een afgeronde academische opleiding op gebied van werktuigbouwkunde, lucht- en ruimtevaartechniek , technische natuurkunde of aanverwante studie en bij voorkeur een aantal jaren werkervaring. Je hebt affiniteit met juridische processen en met het Intellectueel Eigendom. Initiatief, zelfstandigheid en gedrevenheid kenmerken jouw persoonlijkheid. Het opbouwen van een eigen klantenportefeuille is wat jou drijft. Je beheerst uitstekend de Nederlandse en Engelse taal en bent voor minimaal 32 uur per week beschikbaar.

Tot slot en zeker niet onbelangrijk:  je voelt je thuis in een informeel bedrijf met ruimte om te leren en te ondernemen en waar denken en doen vanzelfsprekend met elkaar verbonden zijn. De kernwaarden van AOMB zijn ook de waarden waar jij voor staat: ambitieus, daadkrachtig, integer, verbonden en betrokken.

Interesse?

Wil je meer weten? Neem dan contact op met Kees van Balen, junior partner en Europees en Nederlands Octrooigemachtigde bij AOMB. Je kunt ook terecht bij onze HR Manager, Wieke Martens. Beiden zijn bereikbaar op 040-2433715. Direct solliciteren kan natuurlijk ook.

Direct solliciteren?
Mail je motivatiebrief met cv naar hrm@aomb.nl o.v.v. "Vacature Octrooigemachtigde in opleiding Werktuigbouwkunde"

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.