Algemeen Octrooi- en Merkenbureau (AOMB) is een internationaal opererend kantoor dat bedrijven en instellingen adviseert en begeleidt op het gebied van intellectuele eigendom (IE) in zijn meest brede vorm. Ons kantoor heeft een cliëntenkring die varieert van het midden- en kleinbedrijf tot beursgenoteerde ondernemingen en buitenlandse IE kantoren en is toonaangevend op het gebied van IE en kennisontwikkeling.

AOMB heeft vier vestigingen in Nederland. Via de alliantie AIPEX werken we tevens samen met kantoren in Duitsland, Engeland en Frankrijk. In totaal werken er ca 70 medewerkers bij AOMB.

Intellectueel eigendom is al meer dan 50 jaar ons domein en we hebben dan ook uitgebreide kennis van octrooien, merken, modellen, licenties, kwekersrechten en auteursrechten. Wat ons als bureau echt uniek maakt is onze manier van werken. Onze medewerkers zetten zich met gedrevenheid en passie in voor de (interne) cliënten. Betrokkenheid, resultaatgerichtheid, sympathie en aanpakken staan daarbij hoog in het vaandel.

Juridisch Administratief Medewerker (Formalities Officer )

Wat ga je doen als Juridisch Administratief Medewerker/Formalities Officer ?

Werken bij AOMB betekent werken in het veld van Intellectueel Eigendom; een specialistisch juridisch vakgebied dat zich bezighoudt met het beschermen van ideeën en/of uitvindingen van onze klanten door middel van licenties, merken, modellen, patenten, kwekersrechten en auteursrechten. Door het beschermen van ideeën en uitvindingen van onze klanten zorgt AOMB er onder meer voor dat anderen de unieke producten van onze klanten niet mogen namaken.
Als formalities officer/juridisch administratief medewerker bij AOMB maak je samen met de andere formalities officers onderdeel uit van de afdeling IP Support. De afdeling IP Support is verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van alle procedures rondom het verkrijgen, verdedigen en/of aanvechten van IE-rechten. Daarbij werk je zelfstandig conform intern en extern geformuleerde procedures en regels. Ook werk je dagelijks nauw samen met de professionals van alle Business Units.

Je taken zijn onder andere:

•Het openen van digitale dossiers voor nieuwe opdrachten
•Het inboeken en controleren  van termijnen in het systeem
•Het bewaken van lopende procedures en het ondernemen van vervolgacties
•Het onderhouden van contact met diverse instanties, buitenlandse agenten en interne klanten
•Het verwerken van correspondentie in het systeem en bij toerbeurt beheren van de telefooncentrale

Wie ben jij?

Je bent een pro-actieve aanpakker en administratieve topper die zijn zaken graag op orde heeft, met een dienstverlenende instelling. Iemand met een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, die binnen het team zelfstandig zaken uitwerkt en ook een teamplayer is. Je werkt gestructureerd en nauwkeurig. Daarnaast kun je goed prioriteiten stellen en ben je stressbestendig. Met je goede communicatieve en sociale vaardigheden schakel je gemakkelijk en graag met collega’s en klanten.

Daarnaast breng je mee:

•Een afgeronde opleiding op MBO niveau, bij voorkeur op (juridisch) administratief of secretarieel gebied
•Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
•Enkele jaren werkervaring in een (juridisch) administratieve functie
•Een afgeronde opleiding als Formalities Officer is een hele sterke pre, maar geen must
•De bereidheid om te leren en je specifieke procedures eigen te maken
•Minimale beschikbaarheid van 32 uur / 4 dagen per week

Wat biedt AOMB?

•Een uitdagende administratieve baan binnen een leuk bedrijf, met een no-nonsense cultuur en een team van aanpakkers.
•Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
•De mogelijkheid om veel te leren van een boeiend vakgebied en te groeien binnen je functie, waarbij wij investeren in zowel interne als externe opleiding en ontwikkeling.
•Een informele en flexibele werksfeer, volledig ingericht op Het Nieuwe Werken.
•Bovendien kom je te werken op een mooie werkplek in een modern kantoor, op loopafstand van het Centraal Station in Eindhoven.

Direct solliciteren?
Mail je motivatiebrief met cv naar hrm@aomb.nl o.v.v. 'Vacature Juridisch Medewerker (Formalities Officer) octrooien''

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.