Kwekersrecht

Introduceert u als teler van land-, tuinbouw-, fruit- of siergewassen een nieuw ras in Europa en diverse andere landen over de hele wereld? En wilt u uw teeltmateriaal optimaal beschermen tegen illegale vermeerdering, teelt en / of marketing? Onze specialisten op het gebied van kwekersrecht zorgen ervoor dat uw stekken, bollen en / of zaden goed beschermd zijn, zodat anderen zonder uw toestemming niet kunnen genieten van de vruchten van uw innovatie.

In Nederland zijn kwekersrechten geldig tot 25 of 30 jaar en verkrijgbaar bij de Raad voor Plantenrassen. Om kwekersrechten te verkrijgen, moet uw plantensoort aan vier eisen voldoen. Het moet nieuw, uniform, stabiel en onderscheidend zijn van eerder uitgebrachte rassen. U kunt uw rechten ook in de hele Europese Unie beschermen. Hiervoor moet u het kwekersrecht aanvragen bij het Communautair Bureau voor Plantenrassen.

Naast IP-bescherming van uw rassen, kunnen onze specialisten adviseren m.b.t. de Nationale Rassenverkeerslijsten in verschillende landen. Dit is in de meeste landen verplicht voor het importeren, vermeerderen en verkopen van het eindproduct.
Click for more information about our services...
Click for more information about our services...

Licenties

Is uw aanvraag goedgekeurd en heeft u een kwekersrecht ontvangen? Als uw aanvragen worden onderzocht en goedgekeurd, krijgt u kwekersrechten en / of een inschrijving in de rassenverkeerslijsten. Dan kunt u tegen betaling van royalty's ook derden licenties verlenen, het recht om uw nieuwe rassen te vermeerderen en te produceren. Dit kan door middel van een licentieovereenkomst.