Bescherming van uw plantenrassen

Het kwekersrechtteam is gespecialiseerd in het aanvragen van kwekersrechtbescherming in zowel Europa als landen daarbuiten. Ons kantoor staat bedrijven en personen bij die actief zijn als kweker binnen de landbouw, voedingstuinbouw, sierteelt en fruitteelt. Met het verkrijgen van kwekersrechtbescherming kunt u voorkomen dat anderen uw nieuwe rassen, zonder uw toestemming, vermeerderen en produceren. Voor rassen van groente-, fruit- en landbouwgewassen is registratie op de rassenverkeerslijst in veel landen vereist om uitgangsmateriaal te mogen verhandelen.

Het ontwikkelen van nieuwe plantenrassen is uitermate belangrijk voor ons voortbestaan. Denk bijvoorbeeld aan rassen die resistent zijn tegen bepaalde ziektes of die in droge klimaten kunnen overleven. Er worden zelfs zaden bewaard in een zadenbank in Spitsbergen, om op terug te kunnen vallen in geval van natuurrampen of andere catastrofen. Dankzij het kwekersrecht kan een kweker zijn investeringen terugverdienen en wordt innovatie bevorderd.

Vanuit onze vestigingen in o.a. Eindhoven en Rijswijk zijn wij de partner van grote en kleinere veredelingsbedrijven in binnen- en buitenland. Ons team bestaat uit experts met verschillende achtergronden en jarenlange ervaring binnen het kwekersrecht.

Dankzij ons uitgebreide professionele netwerk kunnen wij wereldwijd uw kwekersrechtaanvragen verzorgen. Daarbij zorgen wij voor gegarandeerde bewaking van alle termijnen tijdens de verleningsprocedures en gedurende de instandhouding. Ook in geval van inbreuk kunnen we u met inzet van ons wereldwijde netwerk helpen hier actie tegen te ondernemen. Daarnaast kunnen onze juristen u behulpzaam zijn bij het opstellen van of adviseren over (licentie)contracten of aanverwante zaken.

Naast IE-bescherming van uw rassen adviseren en ondersteunen wij u ook graag op het gebied van de nationale rassenverkeerslijsten in verschillende landen. Dit is in de meeste landen verplicht voor het importeren, vermeerderen en verkopen van het ras indien dit een groente-, fruit- of landbouwgewas betreft.

Onze klanten kunnen via onze client portal zelf al hun lopende aanvragen en verleende titels per land inzien. Eveneens bieden wij klanten, die deels zelf hun aanvragen indienen/hebben ingediend, een mogelijkheid om via onze portal ook deze kwekersrechten adequaat bij te houden en op deze manier zelf te managen.

Wilt u er een keer vrijblijvend over sparren? Neem dan contact op met een van onze kwekersrechtgemachtigden via hun contactgegevens of via Plantbreedersrights@aomb.nl.Ons kwekersrechtteam
Dit zijn de experts die graag met uw aan de slag gaan:

Judith de Roos; Plant breeders' rights attorney
Ronald Korenstra; Plant breeders' rights attorney, Senior European and Benelux trademark attorney
Charlotte Plasman; Junior plant breeders' rights attorney
Robin Mikkers; Paralegal
Debora Thie; ParalegalContact ons!

Licenties

Is uw aanvraag goedgekeurd en heeft u een kwekersrecht ontvangen? Als uw aanvragen worden onderzocht en goedgekeurd, krijgt u kwekersrechten en / of een inschrijving in de rassenverkeerslijsten. Dan kunt u tegen betaling van royalty's ook derden licenties verlenen, het recht om uw nieuwe rassen te vermeerderen en te produceren. Dit kan door middel van een licentieovereenkomst.
Click for more information about our services...
Click for more information about our services...