AOMB voor MKB

AOMB helpt MKB-ondernemers, grote bedrijven en strategische partners om zich te beschermen tegen namaak en navolging. Wij bieden de diensten die nodig zijn om uw innovatieve ideeën en producten tot uw exclusief intellectueel eigendom te maken. Zodat alleen ú en niet anderen de vruchten plukken van uw inspanningen.

Klare taal, korte lijnen!

Wij werken op een manier die u als MKB'er moet aanspreken. Handen uit de mouwen, no-nonsense, niet moeilijker doen dan nodig is. We slaan u niet om de oren met vakjargon, maar spreken klare taal. Intellectueel eigendom is al ingewikkeld genoeg. Binnen ons MKB-team krijgt u een vaste contactpersoon bij wie u altijd terecht kunt met vragen. Zelfs 24/7 als uw situatie daar om vraagt.

De business unit MKB bestaat uit een multidisciplinair team van octrooi- en merkenspecialisten met elk een eigen aandachtsgebied binnen het Midden- en Kleinbedrijf. Zij helpen u bij het beschermen van uw technische uitvinding, werkwijze of product met behulp van een patent. Maar ook bij het registreren van uw naam, logo of slagzin als merk of de registratie van de uiterlijke vormgeving van uw product als model. Verder hebben wij specialisten in ons team die alles weten van kwekersrechten, auteursrechten en juridisch advies rondom beheer van uw rechten.

Compleet dienstenpakket voor het MKB en familiebedrijven

Wij werken graag voor familiebedrijven omdat familiebedrijven zich richten op continuïteit, hebben een duidelijke identiteit, gaan voor de langere termijn en het ondernemerschap in een familiebedrijf is vaak creatief en innovatief. De continuïteit van familiebedrijven is essentieel voor het innovatie proces. Een cliënt heeft recht op een langdurig vast aanspreekpunt. Een focus op de lange termijn past ons. Wellicht dat wij daarom voor veel familiebedrijven mogen werken.

Wilt u meer informatie over onze dienstverlening voor MKB-ondernemers, familiebedrijven en start-ups? Neem dan contact met ons op!

Voor merken, modellen, auteursrechten of juridisch advies kunt u contact opnemen met Renate Pouw of Marijke Van kan of Anne Laarman. (www.markyourbrand.nl)

Onze contactpersonen voor octrooien zijn Marco Coolen en Peter Dorna

Innovatiepakket

Strategisch advies tijdens alle fasen van uw innovatieproject. Bescherming is dus niet verplicht. Download hier het leaflet.

Adviespakketten

Een kort en snel antwoord op al uw vragen met een enkele factuur.
Download hier het leaflet.

Subsidiewijzer

Voor elke fase van uw innovatieproject een subsidie! Download hier het leaflet.

Download hier onze brochures over patenten (= octrooien)

Leaflet NL Octrooien

Met een patent (= octrooi) beschermt u uw technische uitvinding, zoals een nieuw of verbeterd product, een werkwijze of apparaat. U voorkomt zo dat anderen uw uitvinding zomaar kopiëren. In onze brochure Octrooien leest u aan welke eisen uw vinding moet voldoen om in aanmerking te komen voor octrooibescherming en hoe de octrooiverleningsprocedure eruit ziet.

Leaflet NL octrooibewaking

Hoe voorkomt u dat uw innovatie op het laatste moment strandt vanwege rechten van uw concurrent? Want de concurrentie zit ook niet stil. Die is vermoedelijk net zo hard bezig met concurrerende ontwikkelingen en het aanvragen van patenten (= octrooien). Hiertoe is octrooibewaking een zeer nuttig hulpmiddel. Lees meer over deze dienstverlening in onze brochure Octrooibewaking.

Leaflet NL IP Landscaping

Heel veel, zo niet de meeste uitvindingen worden slechts in octrooiliteratuur openbaar gemaakt. U zult er soms mismoedig van worden om te horen dat er al zoveel bekend en ontwikkeld is. Toch biedt diezelfde berg aan octrooi-informatie ongekende mogelijkheden om u te helpen een goede strategie voor uw bedrijf te ontwikkelen. Lees er meer over in onze brochure IP-Landscaping.

Onze contactpersonen voor octrooien zijn Marco Coolen en Peter Dorna
Niet gevonden wat je zocht? Raadpleeg onze blogpagina voor meer praktische tips!

Download hier onze brochures over merken

Leaflet NL Merken.

Merken zijn onderscheidingstekens en bestaan uit woorden, letter-, kleur- of cijfer-combinaties, logo's verpakkingen, slogans of de vorm van een product. Door een onderscheidingsteken te koppelen aan uw product of dienst, weet de consument wat hij bij u koopt en wat voor kwaliteit hij mag verwachten. Lees er meer over in onze brochure Merken.

Leaflet NL Merkonderzoeken

Vóór het gebruik van een nieuwe naam of het registreren van een nieuw merk is het verrichten van onderzoek van groot belang. Wij bieden verschillende onderzoeken aan die relevant zijn in verschillende situaties. Lees er meer over in onze brochure Merkonderzoeken.

Leaflet NL Merkbewakking.

Registratie alleen is vaak niet voldoende. Merkbewaking voorkomt inbreuk en misbruik van uw merk. In onze brochure Merkbewaking leest u er alles over.

Leaflet NL preventieve maatregelen inbreuk 

Merkreigstratie kan men in feite het beste vergelijken met verzekeringen. Je hoopt dat je ze niet nodig hebt maar ingeval er toch brand uitbreekt, ben je in het algemeen verzekerd van dekking. Zo ook met merkrechten.. Lees er meer over in onze brochure Preventieve maatregelen ter voorkoming van inbreuk.

Leaflet NL Handelsnamen

Een naam van een onderneming wordt in Nederland beschermd door de Handelsnaamwet. Deze bepaalt dat de naam van een onderneming automatisch wordt beschermd zodra u deze ook daadwerkelijk gaat gebruiken. Lees er meer over in onze brochure Handelsnamen.


Leaflet NL Slagzinnen 
Een goede slagzin of slogan kan een bedrijf bekend maken bij de consument. In dat geval wil je er voor zorgen dat jouw slogan van jou blijft en niet gekopieerd wordt door anderen. De eerste bescherming die dan in gedachten komt is het merkrecht. Dit recht zorgt ervoor dat je een monopolie krijgt op tekens en uitingen die een bedrijf onderscheiden van andere bedrijven. Maar kan dat wel met een slogan? En zo ja, hoe dan? Je leest het in de brochure Slagzinnen.

Leaflet NL MERKEN - Nice classificatie editie 11

Bij het registreren van een merk is het noodzakelijk om aan te geven waarvoor je het merk gebruikt of wilt gaan gebruiken. Dit heet classificatie en doe je door het aanwijzen van zogenaamde klassen. In onze brochure lees je er meer over.Niet gevonden wat je zocht? Raadpleeg onze blogpagina voor meer praktische tips of neem contact op met een van onze adviseurs

Download hier onze brochures over modellen

Leaflet NL Modellen 

Met modellenbescherming voorkomt u dat anderen uw model zomaar kopiëren. Een model is een uiterlijke vormgeving van uw product. In onze brochure leest u alles over de modelverleningsprocedure.


Leaflet NL Bescherming van design en industriele ontwerpen

Jaarlijks wordt er veel geld uitgegeven aan de ontwikkeling van nieuwe vormgeving. Het is fraai zich met mooie objecten te omringen terwijl echt industriële ontwerpen veelal handige nieuwe toepassingsmogelijkheden bieden.  In onze brochure leest u alles over bescherming van design en industriële ontwerpen.


Niet gevonden wat je zocht? Raadpleeg onze blogpagina voor meer praktische tips of neem contact op met Anne Laarman

Download hier onze brochures over kwekersrechten

Leaflet NL Kwekersrecht
Met het kwekersrecht beschermt u als kweker uw teeltmateriaal zoals stekken, bollen en zaden van bepaalde rassen. U voorkomt zo dat anderen de vruchten plukken van uw inspanningen om een nieuw ras te ontwikkelen. In onze brochure kwekersrecht lees u alles over het krijgen van kwekersrecht.


Niet gevonden wat je zocht? Raadpleeg onze blogpagina voor meer praktische tips of neem contact op met Anne Laarman

Download hier onze brochures over legal

Leaflet NL Legal

Als u IE-rechten heeft (zoals merken, modellen of patenten) dan komt er altijd een moment dat u afspraken met derden moet gaan maken over deze rechten. Lees er meer over in onze brochure Legal.

Leaflet NL Licenties 

Via een licentieovereenkomst biedt u, met behoud van uw eigendomsrecht, derden toestemming om onder voorwaarden uw intellectueel eigendomsrecht te gebruiken. In onze brochure leest u alles over het hebben van een licentieovereenkomst,

Leaflet NL Douanebewaking
Met douanebewaking bent u beter in staat om adequaat op te treden tegen inbreuk makende goederen. Lees meer over deze service in onze brochure douanebewaking.


Niet gevonden wat je zocht? Raadpleeg onze blogpagina voor meer praktische tips of neem contact op met Anne Laarman

Download hier onze brochures over auteursrechten

Leaflet NL Auteursrecht en aanverwante rechten

Het auteursrecht houdt in dat derden niet zonder toestemming van de ontwerper of maker het beschermde werk mogen reproduceren of openbaar maken. Voor meer informatie leest u onze brochure Auteursrecht.


Niet gevonden wat je zocht? Raadpleeg onze blogpagina voor meer praktische tips of neem contact op met Anne Laarman