Samenwerken met AOMB in het belang van uw cliënt

Ondersteunt u bedrijven bij het succesvol naar de markt brengen van productinnovaties of bent u daar op een andere manier bij betrokken? En loopt u daarbij tegen vraagstukken aan waarvoor specialistische kennis van intellectueel eigendom nodig is?

AOMB is een deskundige IP-partner aan wie u uw relaties en hun specifieke uitdagingen met een gerust hart kunt toevertrouwen

Onze business unit International Partners werkt intensief samen met advocatenkantoren, incubators en andere intermediairs zoals marketing- en communicatieadviesbureaus, evenals buitenlandse IP-gemachtigden. Zij zien ons als verlengstuk van hun eigen organisatie. Een rol die ons op het lijf is geschreven en die wij ook voor u kunnen invullen. Andersom werkt het ook. Wij weten dat onze eigen kennis op andere vakgebieden dan IP onvoldoende is voor een optimaal advies. Daarom zoeken wij de samenwerking met externe specialisten in andere domeinen of markten, waarnaar wij op onze beurt onze relaties kunnen doorverwijzen.

Daar stellen wij dezelfde belangrijke voorwaarde aan als u aan ons mag stellen: we moeten absoluut het vertrouwen hebben dat onze relatie in goede handen is.

Op zoek naar een samenwerkingspartner voor IP-vraagstukken?

Voor incubators & intermediairs

Begeleidt u bedrijven in het groeitraject van veelbelovende starter naar succesvolle onderneming? AOMB heeft veel ervaring als IP-adviseur in incubatortrajecten. We zitten als IP-expert in het netwerk van diverse Nederlandse incubators.

Onze specialisten weten wat de belangrijkste aandachtsgebieden zijn en denken met uw cliënt mee over zaken als handelsnaam, domeinnaam, merk, model en octrooibescherming. Ook als u op een andere manier bedrijven ondersteunt bij het realiseren van hun innovatieprojecten, denken en doen wij graag met u mee.


IP-bescherming belangrijk voor (toekomstige) investeerders
Incubators zijn er om de ontwikkeling van startende bedrijven te versnellen met behulp van een netwerk van specialisten en investeerders. Vooral voor die laatste groep kan de bescherming van uw intellectueel eigendom doorslaggevend zijn voor een investeringsbeslissing. Zij willen allesbehalve het risico lopen dat zij investeren in producten, merken of diensten die eenvoudig gekopieerd kunnen worden. En anderen gratis meeliften op het succes van hun investering. Een belangrijke boodschap die wij graag laten landen bij uw cliënten. Zij onderschatten in de beginfase vaak het belang van onderscheiding door goede IP-bescherming of leggen de prioriteiten anders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rutger Valkonet.

Voor advocatenkantoren

Bent u partner en/of advocaat bij een kantoor dat gespecialiseerd is in intellectueel eigendomsrecht? En heeft u behoefte aan een partij die in uw verlengde werkt en uw klanten adviseert op het gebied van o.a. merkenrecht, handelsnaamrecht, auteursrecht, modellenrecht en octrooirecht? AOMB biedt u verschillende mogelijkheden om samen te werken. Zelf hebben wij als full service IP-kantoor geen advocaten in dienst. Ook daarom kan het goed zijn dat wij u leren kennen.

Europees samenwerkingsverband AIPEX
Werkt u voor cliënten die in meerdere landen actief zijn? AOMB is één van de oprichters van AIPEX, een pan-Europees samenwerkingsverband van onafhankelijke IP-bureaus. Wij kunnen hierdoor snel voor u een netwerk van IP-specialisten aanspreken in de belangrijkste Europese landen.

De vestigingen van AIPEX in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Nederland kunnen voor u van strategisch belang zijn. Via grote internationale havens en luchthavens zoals Rotterdam, Schiphol en Hamburg komt meer dan 60% van alle geïmporteerde goederen de EU binnen. Veel namaakproducten worden dan ook in deze vier landen onderschept. Via lokale samenwerking met de douane kan AIPEX  zorgen voor onderschepping van counterfeit-producten in het betreffende land.

Nederlands IP-rechtssysteem: kwalitatief, snel en goedkoop

Nederland kent een zeer aantrekkelijk rechtssysteem voor IP-geschillen. Tegen relatief lage kosten mag in kort geding binnen vier maanden na dagvaarding een uitspraak worden verwacht. Een in het gelijk gestelde partij kan de volledige kosten van zo’n zaak bij de wederpartij vorderen. De octrooikamer van de Nederlandse rechtbank staat samen met die van Duitsland en het Verenigd Koninkrijk bekend om de hoge kwaliteit van haar vonnissen. Waar een IP-rechtszaak in andere landen soms jaren kan duren, kunt u in Nederland via een kort geding een goed onderbouwde uitspraak krijgen binnen vier maanden. Meer informatie? Neem dan contact op met Ernest Baeten.