Business Unit Corporate

Wim van Dokkum

Naam:Wim van Dokkum

Functie:European patent attorney

Afdeling:Unit Corporate

Tel:+31 (0) 40 243 37 15

Mail:W.vandokkum@aomb.nl


Begon in 1977 aan zijn studie Chemical Engineering op de TH Delft. Na afronding van zijn studie is Wim gaan werken als procestechnoloog bij AKZO Zout-Chemie. Bij Sara Lee/DE vervulde hij een functie bij de afdeling Patents. Wim raakte enthousiast over IP en heeft de cursussen NL octrooirecht met succes weten af te ronden. Dit smaakte naar meer, Wim werd nieuwsgierig naar het octrooigemachtigde beroep en ging stage lopen bij een Nederlandse IP kantoor en is zo het vak van octrooigemachtigde ingerold.

Wim denkt als octrooigemachtigde gericht met de cliënt mee voor een advies op maat. Zijn persoonlijke benadering staat centraal voor het bereiken van een optimaal eindresultaat. Als ervaren octrooigemachtigde coördineert hij de vragen van de bedrijven en zoekt daarbij de beste oplossingen en mensen binnen en buiten AOMB.

Zijn jarenlange ervaring op allerlei technische terreinen gepaard aan een analytische geest maakt dat hij snel tot de kern van het probleem of de uitvinding kan doordringen.

Wim is een rustige en vriendelijk goedlachs persoon die altijd geïnteresseerd is in mensen en nieuwe dingen.

In zijn vrije tijd gaat hij graag wandelen en fietsen. Voor een concert of lezing of wat cultureels is hij altijd te porren.

Werkzaam bij AOMB sinds

September 2021

Vestigingsplaats

Rijswijk

Expertises en werkgebieden

chemische technologie, agrotechnologie, algemene werktuigbouw, verpakkingstechnologie, milieutechnologie, voedingsmiddelentechnologie

Opleidingen

TH Delft Chemische Technologie (afgerond in 1985)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Procestechnoloog bij AKZO Zout-Chemie; Senior Cluster Member bij R,D&Q Patents & Info Sara Lee/DE; Octrooigemachtigde bij Muller & Eilbracht

Nevenactiviteiten

Lid van de orde