Business Unit International Partners

Olivier ter Brake

Naam:Olivier ter Brake

Functie:Senior European patent attorney

Afdeling:Unit International Partners

Tel: +31 (0)40 243 37 15

Mail:O.terBrake@aomb.nl


Hij is begonnen als wetenschapper in de Life Sciences en heeft 10 jaar aan gentherapie gewerkt  in de neurowetenschappen en de virologie. Als onderzoeker was hij ook uitvinder en kwam zo in aanraking met octrooien en raakte geïnspireerd om het vak in te gaan.

Olivier is zijn carrière als gemachtigde gestart bij een Nederlands IP kantoor. Na werkzaam geweest te zijn in kleine en grote biopharma, en een advocatenkantoor op de zuidas is hij nu weer in de rol die het beste bij hem past.

In mei 2021 maakte hij de overstap naar AOMB waar hij nu werkt als Senior Europees octrooigemachtigde binnen het Life Sciences team. Met een brede technische expertise in biotechnologie en gecombineerd met ervaring in alle facetten van IP vanuit verschillende invalshoeken kan hij cliënten strategisch goed bijstaan.

De combinatie van business perspectief, wetenschap en (octrooi)recht is waar Olivier veel energie van krijgt. Een obstakel ziet hij juist als een kans en voor ingewikkelde situaties mag je hem altijd wakker maken!

In zijn vrije tijd speelt Olivier graag tennis. Daarnaast heeft hij een bescheiden vintage horlogeverzameling en gaat hij regelmatig naar musea.

Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2021 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Rijswijk

Expertises en werkgebieden

Life Sciences, Biotechnologie, (Bio)Pharma


Opleidingen

MSc in Chemie (1999),
PhD in Medicine (2007),
Dutch & European Patent Attorney (2012/2013)


Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam geweest als octrooigemachtigde in het vrije beroep en bij uniQure & Genmab
Daarnaast als onderzoeker bij het Nederlands Herseninstituut, het AMC en biotechnologiebedrijf Amsterdam Molecular Therapeutics.