Business Unit International Partners

Emma Wong

Naam:Emma Wong

Functie:Trainee patent attorney

Afdeling:Unit International Partners

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:E.Wong@aomb.nl


Emma werkt sinds april 2019 als octrooigemachtigde in opleiding bij AOMB. Ze is 15 jaar advocaat geweest, waarvan de laatste 11 jaar bij Houthoff in Amsterdam.  Hoewel ze hield van de dynamiek die een procespraktijk met zich meebrengt, besloot ze toch weer te gaan studeren. Na haar studie Biomedical Sciences/Neurosciences heeft ze in Duitsland een promotieonderzoek gedaan binnen de neurobiologie. Dat is nu bijna afgerond. Voor haar onderzoek heeft ze zich onder andere verdiept in gentechnologie, signal processing, image processing en elektrotechniek. Emma is gefascineerd geraakt door de impact van nieuwe technologie op innovatie en vernieuwing binnen de life sciences en besloot daar haar werk van te maken.
 
Bij AOMB kan Emma zowel haar ervaring als jurist, haar vakinhoudelijke kennis op het gebied van de life sciences als haar affiniteit met technologie en innovatie kwijt.
 
Emma is pro-actief, hands-on en gedreven. Ze houdt ervan om zich ergens in vast te bijten en niet los te laten voordat ze de beste oplossing heeft voor haar cliĆ«nt.  
 
Emma houdt van reizen met haar vriend, koken en lekker eten en het Amsterdamse stadsleven.


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2019 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Den Haag / Rijswijk

Expertises en werkgebieden

Life Sciences, levenswetenschappen, neurobiologie, elektrofysiologie, neuroactieve chemicaliën, biotechnologie, beeldvorming en elektrotechniek

Opleidingen

Rechten - Universiteit van Amsterdam (afgerond in 1994) en Biomedische wetenschappen/Neurosciences - University of Antwerp (afgerond in 2015)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als advocaat bij verschillende advocaten kantoren

Nevenactiviteiten

Lid van IoT Sensemakers, Amsterdam Health & Med Tech