Business Unit Strategische partners

Danielle Champagne

Naam:Danielle Champagne

Functie:Europees octrooigemachtigde

Afdeling:Unit Strategische partners

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:D.Champagne@aomb.nl


Danielle Champagne is opgegroeid in Canada, waar zij zich heeft ontwikkeld tot (neuro) bioloog en endocrinoloog met een uitgebreide expertise in life sciences. In 2004 verhuisde Danielle naar Nederland, waar zij in 2012 besloot een carrièreswitch te maken en voor het IE vak te kiezen. Gedurende deze periode behaalde zij haar masterdiploma Intellectual Property & Knowledge Management in Maastricht, waarna zij de beroepsopleiding tot Europees octrooigemachtigde startte bij een Nederlands octrooibureau. 

In 2017 maakte Danielle de overstap naar AOMB Intellectual Property, waar zij zich hoopt te ontwikkelen tot een van de top specialisten binnen haar vakgebied. Haar grote wetenschappelijke interesse stelt Danielle in staat met cliënten mee te lopen op de top van de ontwikkeling. Ook zorgen haar neuro achtergrond en brede sociale interesse ervoor dat zij goed in staat is zich in te leven in de situatie van de cliënt. Door te leren van complexe zaken en haar skill package uit te breiden hoopt de ambitieuze Danielle het verschil te kunnen maken voor haar cliënten binnen de life science sector.

Haar Canadese roots maken Danielle de perfecte aanvulling voor Business unit Strategische Partners, waar haar focus zal liggen op het opbouwen en onderhouden van intensieve samenwerkingen met agenten in Noord-Amerika. Ook richt zij zich op internationale cliënten in de sectoren life science en biologie.

Danielle is als adviseur en collega geïnteresseerd, behulpzaam, sociaal en betrouwbaar. Haar vrije tijd besteedt ze graag aan lezen, pilates, reizen en de kunst van het wijn proeven.




Werkzaam bij AOMB sinds

2017

Vestigingsplaats

Rijswijk / Den Haag

Expertises en werkgebieden

Technische gebieden: life sciences, biologie, endocrinologie, kanker, immuniteit, plantenbiologie, gepersonaliseerde geneeskunde, diervoeding
Geografisch verantwoordelijkheidsgebied: Noord-Amerika

Opleidingen

  • Bachelor en Master in Neurobiologie / Biologische Wetenschappen – Laval University Québec (1991 – 1996)

  • Doctoraat in Neurobiologie / Neuro-endocrinologie and Biologische Wetenschappen – McGill University Montreal (1997 – 2003)

  • Postdoctoraat in Neurobiologie / Neuro-endocrinologie and Biologische Wetenschappen –Universiteit Leiden, NL (2004 – 2011)

  • Master in Intellectual Property & Knowledge Management – Maastricht University (2013-2014, cum laude)

Relevante werkervaring

Opstellen van octrooiaanvragen, freedom to operate analyse, nieuwheidsonderzoek, opposities, octrooi vertalingen, juridisch advies

Nevenactiviteiten

Lid van de Orde van Octrooigemachtigden