Business Unit

Winand Habets

Naam:Winand Habets

Functie:Eigenaar Life Science Patents, IP Counsel, als onafhankelijk adviseur verbonden aan AOMB sinds 2016

Afdeling:

Tel:+31 40 219 90 74

Mail:W.Habets@lifesciencepatents.nl


Richtte in 2004 Life Science Patents in Sittard op vanuit de ambitie om geïndividualiseerde diensten te leveren aan de Life Sciences gemeenschap. Winand Habets heeft ruim 15 jaar ervaring als Europees en Nederlands octrooigemachtigde op het gebied van Life Sciences, biotechnologie en moleculaire biologie.

In 2016 ontstond een samenwerking tussen Life Science Patents en AOMB en sindsdien treedt WInand op als onafhankelijk IP Counsel voor AOMB.

De versmelting van taalkundige en wetenschappelijke aspecten is wat het octrooivak voor Winand zo boeiend maakt. Hij haalt veel voldoening uit het opzoeken van het grensvlak tussen techniek en juridisch en uit het verbinden van deze twee vakgebieden. Maar zijn grootste drijfveer is om mensen te helpen met zaken waar ze zelf niet uitkomen. Winand beschikt over een groot inlevingsvermogen, wat hem in staat stelt zich te verplaatsen in de belangen van zijn cliënten. En een advies te bieden waar zijn cliënten écht mee geholpen zijn.  

Ook in zijn vrije tijd besteedt Winand veel tijd aan Life Science Patents en aan het volgen van de ontwikkelingen op biotech-gebied. Daarnaast houdt hij van koken en wandelen.


Vestigingsplaats

Maastricht

Expertises en werkgebieden

Life Sciences; biotechnologie; moleculaire biologie

Opleidingen

Studie Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen met hoofdvakken Biochemie, Microbiologie en Moleculaire Biologie; Doctoraat scriptie en post-doctorale studies op het gebied van diagnostische merkers voor auto-immuunziektes

Relevante werkervaring

  • Projectleider Hepatitis C research bij Organon Teknika, een dochtermaatschappij van AKZO Pharma in Boxtel (NL).
  • Associate Corporate Strategy, Organon Teknika, Turnhout (BE).
  • Octrooigemachtigde bij Organon in Oss (NL)
  • Senior Octrooigemachtigde bij de afdeling Intellectual Property van DSM in Delft (NL), Kaiseraugst (CH) en Geleen (NL).
  • Directeur en oprichter van Life Science Patents Intellectual Property Services.

Nevenactiviteiten

Lid van EPI, LES en de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden