Business Unit International Partners

Charlotte Plasman

Naam:Charlotte Plasman

Functie:Junior plant breeders' rights attorney

Afdeling:Unit International Partners

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:C.Plasman@aomb.nl


Na afronding van haar studie Rechten aan de Hogeschool Leiden en haar Master Nederlands Recht aan de Universiteit Maastricht is Charlotte sinds januari 2017 werkzaam bij AOMB. Haar interesse voor het kwekersrecht werd gewekt door haar werkzaamheden als paralegal op dit vakgebied. Hierdoor besloot ze de overstap naar junior kwekersrechtgemachtigde te wagen, welke functie ze sindsdien succesvol uitoefent. Wat Charlotte zo interessant vindt aan dit vakgebied, is dat er veel meer achter plantenrassen en kweken zit dan op het eerste gezicht lijkt.

Samen met haar collega’s-Kwekersrechtgemachtigde is Charlotte verantwoordelijk voor het IE advies op kwekersrechtgebied voor de land- en tuinbouw en sierteeltsectoren. Ze maakt binnen AOMB deel uit van Business Unit Internationale Partners.

Charlotte is een vriendelijke en toegankelijke collega die nauwkeurig te werk gaat. Door haar vasthoudendheid probeert ze de beste oplossing voor haar cliënten te vinden.

In haar vrije tijd kijkt Charlotte graag Formule 1 en probeert ze nieuwe recepten uit. Ook houdt ze van sporten en het lezen van een goed boek.

Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2017 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Eindhoven HQ

Expertises en werkgebieden

Kwekersrecht

Opleidingen

Bachelor Rechten – Hogeschool Leiden (afgerond in 2014) en Master Nederlands Recht – Universiteit Maastricht (afgerond in 2016)

Nevenactiviteiten

Lid van Plantum en CIOPORA