Business Unit Corporate

Rike Dekker

Naam:Rike Dekker

Functie:Senior European patent attorney

Afdeling:Unit Corporate

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:R.Dekker@aomb.nl


Dankzij haar ervaringen, zowel bij multinationals als in de privépraktijk, kan Rike worden gezien als een echte strategische partner. Rike begrijpt de waarde van een intellectueel eigendom voor een bedrijf als geen ander en vindt het belangrijk om de klant echt te leren kennen, zodat zij passend en duidelijk advies kan geven.

Rike is chemisch ingenieur en heeft ook ervaring op andere gebieden, waaronder farmaceutische producten, materialen en levensmiddelentechnologie. Tijdens haar carrière heeft ze 7 jaar in Frankrijk gewerkt voor Pfizer en spreekt vloeiend zowel de Franse als de Engelse taal. In 2009 begon ze te werken voor DSM, waar ze verschillende IP-managementposities had. Sinds september 2017 werkt ze voor AOMB ter versterking van de bedrijfsunit Corporate.

Rike is een open en nieuwsgierig persoon. Ze vindt het leuk om verschillende mensen en bedrijven te ontmoeten. Ze vindt dat een project pas succesvol is als zowel zakelijke als persoonlijke doelen zijn bereikt met blijvende impact.

Rike is getrouwd en moeder van een tienerzoon. Buiten het werk brengt ze graag tijd door met vrienden, lekker eten, naar (pop) concerten gaan en wandelen in de heuvels van Limburg.


Rike is lid van EPLIT. EPLIT is de European Patent Litigators for Europe Patent Attorneys, hierdoor blijft ze op de hoogte van de nieuwe wetgeving binnen Europa. 
"EPLIT is the European Patent Litigators for European Patent Attorneys who would be qualified to conduct litigation before the Unified Patent Court (UPC) once that is established. The main objective of the EPLIT is promoting user-friendly, fair, efficient and cost-effective patent litigation in Europe, especially with the participation of European Patent Attorneys in proceedings before the UPC and to to increase and strengthen the relationships between practitioners entitled to represent Parties in patent disputes in Europe, and to encourage information exchange between its members." 


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2017 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Maastricht

Expertises en werkgebieden

Materialen, farmacie en voeding, Polymeertechnologie en toepassingen, biopolymeren, farmaceutica, farmacologie, organische chemie, voeding en
formulering en verwerking van diervoeders, anorganische chemie, agrochemie, chemische technologie

Opleidingen

Scheikundige Technologie - TU Eindhoven (afgerond in 1993)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Europees octrooigemachtigde bij een groot Nederlands octrooibureau, als senior octrooigemachtigde in de farmaceutische Industrie bij Pfizer en als manager IP materials group bij DSM

Nevenactiviteiten

Lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden (voorheen bestuurslid van 2013 tot 2017) en EPLIT