Business Unit Corporate

Rike Dekker

Naam:Rike Dekker

Functie:Senior Europees en Nederlands octrooigemachtigde

Afdeling:Unit Corporate

Tel:+31 (0)40 243 37 15

Mail:R.Dekker@aomb.nl


Door haar ruime ervaring, zowel bij multinationals als in private practice, kan Rike als een echte strategische partner worden gezien. Rike begrijpt als geen ander de waarde die intellectueel eigendom voor een bedrijf heeft en vindt het belangrijk om de cliënt echt te leren kennen zodat ze passende en duidelijke adviezen kan geven.
 
Rike is scheikundig technoloog en heeft ook ervaring in andere vakgebieden, waaronder farmacie, materialen en voedingstechnologie. Zij heeft tijdens haar carrière 7 jaar in Frankrijk voor Pfizer gewerkt en spreekt vloeiend de Franse en Engelse taal. In 2009 is zij gestart bij DSM waar ze verschillende posities heeft vervuld. Rike is sinds september 2017 werkzaam bij AOMB en zal Business unit Corporate versterken.
 
Rike is een open en nieuwsgierige persoon. Ze vindt het leuk om met verschillende mensen en bedrijven in contact te komen. Een project is voor haar pas geslaagd als zowel de zakelijke als persoonlijke doelen bereikt zijn én er achteraf nog over gesproken wordt.
 
Rike is getrouwd en moeder van een zoon. Naast haar werk, brengt ze graag haar tijd door met vrienden, gaat ze naar (pop)concerten of maakt ze een wandeling in de Limburgse heuvels.

Rike is lid van EPLIT. EPLIT is de European Patent Litigators for Europe Patent Attorneys, hierdoor blijft ze op de hoogte van de nieuwe wetgeving binnen Europa. 
"EPLIT is the European Patent Litigators for European Patent Attorneys who would be qualified to conduct litigation before the Unified Patent Court (UPC) once that is established. The main objective of the EPLIT is promoting user-friendly, fair, efficient and cost-effective patent litigation in Europe, especially with the participation of European Patent Attorneys in proceedings before the UPC and to to increase and strengthen the relationships between practitioners entitled to represent Parties in patent disputes in Europe, and to encourage information exchange between its members." 


Werkzaam bij AOMB sinds

Vanaf 2017 werkzaam bij AOMB

Vestigingsplaats

Maastricht

Expertises en werkgebieden

Materialen, farmacie en voeding

Opleidingen

Scheikundige Technologie - TU Eindhoven (afgerond in 1993)

Relevante werkervaring

Voorheen werkzaam als Europees octrooigemachtigde bij een groot Nederlands octrooibureau, als senior octrooigemachtigde in de farmaceutische Industrie bij Pfizer en als manager IP materials group bij DSM

Nevenactiviteiten

Lid van de Nederlandse Orde van Octrooigemachtigden (voorheen bestuurslid van 2013 tot 2017) en EPLIT